Test Fiat 500 Abarth: Scorpionul turbo

Plin de caracter si o imagine retro cu care greu se poate concura. Asa arata Fiat 500. Oare cum arata 500 dupa o injectie cu sportivitate?

Asa cum fiecare constructor are o divizie care se ocupa de personalizarea anumitor modele din gama, Abarth sunt specializati in aducerea unei doze suplimentare de sportivitate pentru modelele Fiat. Iar 500 pare un candidat ideal. Are o imagine excelenta, multa personalitate, reitereaza spiritul retro al modelului, iar elementele pe care le aduce Abarth nu puteau fi decat un mare plus.

Abarth 500 este sex-appeal pe roti, este o demonstratie de stil si rafinament, de retro si tehnologie si este un magnet pentru priviri. Culori personalizate pentru diferite elemente de caroserie, jante speciale, doua tevi de evacuare si un sunet gros si bolborosit, totul sub privirile scorpionilor de pe sigla Abarth, care se regasesc peste tot pe masina. Cu greu ne vin in minte masini care sa aiba un impact vizual mai puternic.

Interiorul este si el personalizat cu scaune sport, un volan tesit foarte placut, indicator pentru presiunea in turbina si alte mici elemente speciale.

Abarth adauga un plus de sportivitate unui mini plin de stil
Propulsorul responsabil pentru eliberarea de senzatii placute este cunoscutul 1,4 litri turbo, care dezvolta 135 CP si 206 Nm. Ajutat si de greutatea redusa a masinii, acesta este extrem de vivace si reuseste sa produca reprize foarte bune. In ciuda cilindreei mici, propulsorul incepe sa traga cu forta imediat dupa 2000 rpm, fiind ajutat si de cutia de viteze etajata corect.

Trenul de rulare e setat rigid, insa la denivelarile mici acest lucru nu este deranjant. Directia este mai putin asistata ca la Fiat 500, insa am fi apreciat daca era mai directa si mai comunicativa. La limita, greutatea redusa este un factor pozitiv, astfel incat Abarth 500 aproape ca nu subvireaza, este foarte predictiv si usor controlabil.

Un minus pentru latura sportiva a modelului este pozitia relativ inalta la volan. Abarth 500 dispune si de un mod sport care modifica asistarea directiei si ofera un raspuns mai bun din partea propulsorului.

Adaugă un comentariu