Test Kia Cee’d SW 1.4i – Design discret, dar eficient

Cee’d, cel mai bine vandut model al lui Kia, a suferit un facelift interior si exterior si a primit noi echipamente de confort.

Produs la Zilina, in Slovacia, din decembrie 2006, Cee’d a fost primul model realizat de Kia special pentru piata europeana, dispunand in premiera de o garantie de sapte ani.

Dupa aproape 3 ani, Kia a operat un facelift discret, dar cu o semnificatie aparte. Cee’d este al doilea model Kia dupa Venga care preia noua grila a radiatorului ce reprezinta, in acelasi timp, si noua identitate de marca, creata de designerul sef Peter Schreyer. Daca facem o paralela cu fotbalul (Kia este partener oficial FIFA), Peter Schreyer este cel mai bun transfer al lui Kia din ultimii ani.

Si interiorul a fost modificat substantial: volanul si schimbatorul sunt noi, indicatoarele au marginile iluminate in rosu, iar consola centrala este revizuita, incluzand un nou sistem audio si climatizare automata cu reglaj separat stanga-dreapta. Optional, se va oferi sistem start-stop pentru 258 euro, in combinatie cu motorizarile de 1,4 si 1,6 litri. De asemenea, motorul diesel de 1,6 litri este nou, fiind cuplat standard cu cutie manuala cu 6 trepte.


Port USB si mufa externa AUX de 3.5 mm

Noi am condus versiunea pe benzina de 1,4 litri si 109 CP. Desi cuplul maxim de 137 Nm este obtinut abia la 5000 rpm, motorul este vioi si la turatii joase si are performante foarte bune pentru cilindreea lui. Versiunea break ofera un volum standard apreciabil pentru portbagaj, de 535 litri (1665 litri maxim, cu bancheta rabatata), o margine de incarcare joasa si un acces foarte bun.

La drum, Cee’d SW este confortabil, iar la limita are un comportament subvirator normal, sistemul ESP fiind disponibil standard la echiparea City. De altfel, echiparea standard de siguranta este completa cu ABS, ESP si sase airbag-uri standard la versiunea City.

Preturile pentru Cee’d SW incep de la 12.451 euro cu TVA (versiunea Best) si 13.964 euro cu TVA (versiunea City).

Adaugă un comentariu