Test Peugeot 206+: Saga continua

Peugeot 206 continua sa traiasca! Francezii au decis sa continue productia acestui model, cu mici restilizari, sub numele de 206+.

De ce sa opresti productia unui model care a avut un succes imens pe piata? O intrebare la care Peugeot a gasit un raspuns simplu si eficient, astfel incat a decis sa restilizeze modelul 206 prin schimbarea anumitor elemente de design si sa-l redenumeasca 206+.

„Mini“-ul francez se fabrica inca din anul 1998 si a vandut peste 6 milioane de unitati, iar acest lucru ne face sa credem ca incetarea productiei acestui model ar fi fost o greseala. Datorita faptului ca 206 a fost un model extrem de bine conceput la vremea lui, poate face fata fara probleme cerintelor actuale din clasa mica.

Peugeot 206+ este acum mai atractiv din punct-ul de vedere al designului exterior, avand faruri similare cu 207 si stopuri redesenate. In interior modificarile sunt minore, iar ergonomia simpla face ca orice comanda sa fie usor accesata. Doar comenzile electrice pentru actionarea geamurilor necesita o perioada de acomodare, fiind pozitionate central, langa frana de mana. In spate, bancheta este fixa, iar spatarul este format dintr-o singura bucata. Locul din spate pentru pasageri este suficient, iar portbagajul ofera un volum util de 240 de litri.

Motorul care a echipat masina de test este deja cunoscutul propulsor pe benzina de 1.4 litri care produce 75 CP. Acesta se tureaza usor, dar este zgomotos la turatii ridicate. 206+ este agil, foarte manevrabil si, datorita cutiei de viteze precise si etajate scurt, traficul urban este mediul preferat al acestei masini.

Trenul de rulare amortizeaza eficient denivelarile si nici nu este deranjant din punct de vedere fonic. Pe scurt, am putea spune ca 206+ este o masina de clasa mica foarte placuta si cu reale calitati. Insa totul are un pret, iar in acest caz este prea mare.

Peugeot 206+ costa 9.434 de euro cu TVA (cu doar 1.700 mai putin ca 207), ceea ce reprezinta un pret destul de ridicat intr-un context concurential important in acest segment.

Adaugă un comentariu

Articole similare