Test Renault Clio Grandtour 1.5 dCi: Micul caraus

Modificat in primavara acestui an, Clio Estate este disponibil si in Romania. Primele impresii despre versiunea 1.5 dCi de 85 CP in echiparea Dynamique.

Clio Grandtour a fost lansat in decembrie 2007, dar nu a fost disponibil in Romania. Odata cu faceliftul gamei Clio din aceasta primavara, Clio Grandtour este oferit si in Romania.

Mai practic decat Symbol, dar si mai scump cu 1960 euro, Clio Grandtour ofera un portbagaj mare, de 439 litri, cu o forma regulata, suspensia spate foarte compacta neafectand latimea portbagajului. Portbagajul cu podea dubla ofera doua avantaje: sub podea se afla un compartiment de depozitare ferit, de 36 litri, din cei 439 litri, iar prin rabaterea banchetei spate se creeaza o suprafata de incarcare plana si un volum util de 1277 litri.

In plus, marginea de incarcare mai joasa ca la Modus ajuta la incarcarea obiectelor voluminoase. Prin comparatie, Clio Grandtour ofera un portbagaj standard mai mare ca la Grand Modus (304 litri) sau ca la Peugeot 207 SW (337 litri), dar mai mic ca la Skoda Fabia Kombi (480 litri).

In versiunea cu motor 1.5 dCi de 85 CP, Clio Grandtour este silentios si are acceleratii si reprize bune pana la 130 km/h. De acolo in sus, dieselul de 85 CP tinde sa se plafoneze. Caracteristic lui Renault si gamei Clio, confortul suspensiei este foarte bun, denivelarile scurte fiind absorbite foarte eficient.

In echiparea Dynamique, plansa de bord utilizeaza materiale de calitate foarte buna, placute la atingere. Din acest punct de vedere, Grandtour este mult superior lui Symbol, acesta fiind un alt motiv alaturi de practicalitatea interiorului, pentru care merita platita diferenta de bani pentru Grandtour. In sfarsit, butonul de volum de la instalatia audio este rotativ, fiind usor de manevrat. Pacat de pozitia inalta de condus si de directia destul de sintetica.

Per total, Clio Grandtour este o masina ideala pentru familiile tinere, rafinata, silentioasa, extrem de economica si cu performante acceptabile.

Cu discount, Clio Grandtour 1.5 dCI Dynamique costa 12.450 euro, exact cat Dacia Logan MCV Privilege (12.500 euro), insa Clio este mai rafinat si silentios, chiar daca nu la fel de mare.

In schimb, Clio Grandtour este mai ieftin si mai bine echipat decat concurenta Skoda Fabia Kombi si Peugeot 207 SW.

Adaugă un comentariu