Test Skoda Superb 3.6 FSI: O masina cu rafinament cehesc

Skoda Superb este nava amiral a producatorului ceh, iar in oferta sa exista un motor cu adevarat nobil pentru aceasta clasa. Am testat motorul V6 FSI de 3,6 litri si 260 CP.

Cea mai mare si mai scumpa masina din oferta celor de la Skoda este modelul Superb, care ofera un nivel de spatiu interior ce nu se regaseste decat la limuzinele de clasa mare, iar spatiul de care dispun pasagerii de pe locurile din spate este pur si simplu urias.

Pentru ca Superb sa poata ajunge si mai aproape de termenul de limuzina, are nevoie de un motor extrem de rafinat si o cutie de viteze rapida si confortabila (DSG). Aceasta configuratie s-a reusit prin folosirea unui motor V6 cu o cilindree de 3,6 litri, care transmite puterea de 260 CP catre suprafata de rulare cu ajutorul unei cutii cu dublu ambreiaj, cu 6 trepte, si a unui sistem de tractiune integrala permanenta.

Datorita cilindreei mari, a configuratiei V6, precum si injectiei directe, motorul nu numai ca este extrem de rafinat, dar si ofera rezerve de putere in orice treapta, indiferent de turatie. De asemenea, sunetul produs de motor si evacuare este foarte placut si denota clar caracterul elevat al angrenajului de sub capota.

Cutia de viteze are un aport important pentru acceleratiile pe care Superb le reuseste, pentru ca schimbarile de treapta sunt foarte rapide, iar livrarea puterii pare neintrerupta. In ciuda dimensiunilor mari, nivelul de aderenta este ridicat, iar comportamentul in viraje are un caracter aproape neutru.

Totul este foarte placut cand conduci un Superb cu acest motor, dar este normal ca orice lucru sa aiba si o parte mai putin buna. In acest caz, trebuie sa te obisnuiesti cu un consum destul de mare, mai ales pentru traficul aglomerat din Bucuresti, unde cifrele de consum de 20 litri 100/km sunt destul de frecvente.

Acest motor reuseste sa aseze Skoda Superb, ca nivel de rafinament, langa modele mult mai scumpe, iar oferta de spatiu interior este peste multe masini din clasa.

taguri
Adaugă un comentariu