Volkswagen Golf Plus – Tehnologia confortului

Salonul de la Bologna a gazduit prezentarea noului Volkswagen Golf Plus. Schimbarile sunt demne de tot interesul.

Volkswagen risca sa piarda clienti nu pentru ca ar face masini proaste, ci pentru ca nu insista la fel de mult ca alte marci pe factorul creativ-novator. Probabil ca nu a ramas nimeni cu gura cascata in urma prezentarii noului Golf Plus in premiera mondiala la Bologna.

Stiam deja ca Golf VI nu este o noutate completa, ci o evolutie a lui Golf V, asa incat noul Golf Plus putea fi doar un facelift al modelului predecesor. Totusi, atentie: modificarile sunt mai numeroase decat s-ar putea crede la prima vedere.

Identificarea vizuala a masinii este facilitata de stilul zonei frontale, care adopta detaliile de design specifice lui Golf VI. In spate, a fost modificata forma barei de protectie. Mai multe modele noi de jante vor personaliza infatisarea automobilului. In cazul noului Golf Plus s-a insistat pe valorile care retin atentia doritorilor de vehicule familiale.

Consumul mediu a fost redus cu pana la 0,8 l/100 km, in functie de versiunea de motorizare. In interior au fost adoptate materiale noi pentru finisare si pentru tapiterie, noi optiuni referitoare la volanul multifunctional si o noua interfata a sistemului Climatronic.

Pe lista dotarilor optionale oferite pentru Golf Plus figureaza dotari avansate, precum sistemul cruise-control inteligent (ACC) si dispozitivul Park Assist (acesta include o camera de luat vederi spre spate).

Motoare diesel mai silentioase
Golf Plus dispune acum de motorizari turbodiesel silentioase, avand alimentare de tip commonrail. In locul cutiilor de viteze automate conventionale sunt propuse transmisii mecanice automatizate de tip DSG, cu ambreiaj dublu, dispunand (in functie de model) de 6 sau 7 trepte.

Modernizarea lui Golf Plus a intervenit dupa trei ani si jumatate de la lansarea acestei serii de modele hatchback cu caroserie inalta. Imbunatatirile aduse anul acesta (2008) vizeaza mai mult confortul calatoriilor, scopul primordial al lui Golf Plus, si insista mai putin pentru crearea unei perceptii vizuale de noutate.

Vor mai fi introduse dotari noi, cum ar fi sistemul de navigatie RNS 310. Comercializarea in Europa va incepe in luna martie a lui 2009.

Adaugă un comentariu