Top 10 clipuri care iti ofera o imagine de ansamblu asupra modului de functionare al unei masini

In cadrul website-ului Auto-Bild.ro am lansat o rubrica de clipuri in care am incercat, pe cat posibil, sa oferim explicatii pentru modul in care functioneaza diverse sisteme de pe automobile. Astazi, am realizat un top 10, cu cele mai bune clipuri de acest fel.

10. Cum functioneaza sistemul de franare

In anii ’30, Chevolet a lansat o serie de filme in care explicau cum functioneaza diverse sisteme de pe automonilele produse in acea perioada. In clipul de mai jos, veti invata cate ceva despre sistemul de franare.

09. Jeep explica sistemul propriu de tractiune integrala

Jeep ne ofera o scurta povestioara despre cum functioneaza sistemul propriu de tractiune integrala.

08. Cum functioneaza diferentialul

Revenim tot cu un clip produs de Chevrolet in anii ’30. De aceasta data, americanii ne invata cum functioneaza diferentialul unui automobil.

07. Procedeul varf-calcai (heel and toe)

Ne abatem putin de la drumul sigur pe care l-am inceput si va prezentam procedeul varf-calcai executat chair de Ayrton Senna intr-un Honda NSX-R pe circuitul de la Suzuka.

06. Cum functioneaza suspensia unui automobil

Ne intoarcem in anii ’30 alaturi de Chevrolet. In noul clip video facem cunostinta cu suspensiile unui automobil si modul in care aceastea functioneaza.

05. Cum functioneaza cutia de viteze manuala

Va invitam sa intrati in lumea transmisiei manuale. Cum au loc schimbarile de trepte si ce se produce cu adevarat in interiorul cutiei, vedeti intr-un clip extrem de interesant.

04. Cum functioneaza transmisia cu dublu ambreiaj de la Volvo

Transmisiile cu dublu ambreiaj fac parte din viata noastra, iar Volvo ne arata modul in care lucreaza cutia lor.

03. Diferenta dintre franele pe disc si cele cu tambur

Daca nu ati stiut niciodata diferenta dintre cele doua sisteme de franare, cel pe disc si cel pe tambur, acum aveti nevoie doar de 10 secunde pentru a intelege. Urmariti clipul de mai jos pentru a vedea si demonstratiile facute in urma cu foarte multi ani.

02. Cum functioneaza motorul Wankel

Motorul Wankel sau rotativ este unul dintre cele mai interesante propulsoare de pana acum. Cum arata si cum functioneaza acesta, aflati din clipul de mai jos.

01. Cum sa pilotezi – Cu Carroll Shelby si echipa sa

Carroll Shelby impreuna cu pilotii Ken Miles, Pete Brock, si Dan Gurney iti ofera cateva informatii importante despre modul in care trebuie sa pilotezi o masina. Atentie, nu incercati sa puneti in practica aceste sfaturi pe drumurile publice.

Adaugă un comentariu