4 motive serioase pentru care nu trebuie să scrii SMS-uri la volan

Câteva secunde de neatenție îți pot transforma viața definitiv. Tocmai de aceea, de-a lungul vremii, s-au făcut zeci de campanii împotriva scrierii mesajelor la volan. Mulți dintre conducătorii auto nu țin cont de acestea și își riscă viața pentru un SMS. Iată 4 motive serioase pentru care nu trebuie să scrii SMS-uri la volan.

1. Telefonul îți distrage atenția

Telefonul mobil poate distrage atenția șoferului. Studiile arată că un SMS scris la volan îți poate capta atenția până la 5 secunde. Cât înseamnă asta? Înseamnă că o mașină care merge cu o viteză medie 88 de km/h poate parcurge un teren de fotbal în 5 secunde. Dacă pe acea porțiune se află oameni?

2. E mai sigur

Cercetăriile mai arată că 71% dintre adolescenți scriu SMS-uri la volan, iar 78% dintre ei au citit mesaje în timp ce conduceau. Aceleași studii spun că cei care scriu mesaje la volan nu-și țin banda de mers în 10% din cazuri. Nu crezi că e riscant?

3. E ilegal

Vorbitul la telefonul mobil în timpul condusului sau folosirea acestuia la scriere de mesaje este ilegal în majoritatea statelor din lume. Există țări ca Franța unde chiar și handsfree-ul la volan e considerat ilegal și pedepsit de lege.

4. Îi protejezi pe ceilalți

Chiar dacă pare greu de crezut, din pricina unui SMS pot avea de suferit și alții. Cine? Pasagerii din mașina ta, pietoni sau alți participanți la trafic. Trage pe dreapta și trimite mesajul cu pricina dacă e urgent. Astfel te protejezi pe tine și pe cei din jur.

Asta e cea mai dură dintre reclame!

Adaugă un comentariu