(P) 4 optiuni esentiale ale unei camere auto de calitate

S-a discutat in numeroase randuri despre beneficiile echiparii autoturismului personal cu o camera auto sau o camera auto oglinda. Un astfel de dispozitiv va poate scuti de multe batai de cap in situatia producerii unui accident de circulatie sau in cazul unei agresiuni in trafic. Va poate ajuta sa identificati persoanele ce v-au lovit masina atunci cand aceasta se afla in parcare si poate fi o dovada mult mai precisa in fata politiei decat o declaratie scrisa. Mai mult de atat, va poate ajuta chiar sa surprindeti momentele placute si peisajele extraordinare atunci cand va deplasati in concediu.

Din moment ce ne-am convins de utilitatea camerei auto si de avantajele sale in ceea ce priveste siguranta noastra si a autoturismului pe care il conducem, este timpul sa trecem la treaba si sa gasim in multitudinea de oferte existente pe piata cea mai buna camera auto pe care ne-o putem permite. Pentru a face o alegere corecta este bine sa verificam cu atentie specificatiile puse la dispozitie de catre producator.

Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra am intocmit o lista scurta, de 4 optiuni ce nu ar trebui sa lipseasca niciodata din specificatiile camerei auto pe care doriti sa o achizitionati. Daca modelul urmarit de dumneavoastra prezinta cel putin 3 din optiunile enumerate, cu siguranta ati facut o alegere inspirata, alegand una dintre cele mai bune camere auto existente pe piata.

  1. Camera auto trebuie sa aiba o capacitate de stocare generoasa.

Nimeni nu si-ar dori o camera auto care sa epuizeze spatiul de stocare al filmarilor exact in momentul in care am avea cea mai mare nevoie de ea. De aceea, o camera auto performanta trebuie sa utilizeze un card de memorie de cel putin 32 GB unde sa poata pastra imaginile si clipurile video pe care le-a inregistrat pe toata durata calatoriei. Cele mai inteligente gadgeturi de acest fel au posibilitatea filmarii in bucla iar inregistrarile noi le vor inlocui de fiecare data pe cele deja existente pe cardul de memorie.

  1. Nu este indicata o camera auto cu un acumulator foarte mare.

Desi in general un acumulator mai mare asigura o autonomie mai ridicata pentru dispozitivul pe care il alimenteaza, in cazul camerelor auto lucrurile stau putin diferit. Simplul fapt ca gadgetul dumneavoastra va sta in permanenta pe bordul masinii sau pe parbriz il va expune pentru perioade indelungate razelor solare iar o baterie puternica ce se va incarca in continu nu va face decat sa creasca si mai mult temperatura, expunand astfel dispozitivul la riscul de a se deteriora. O baterie de pana la 200 mAh este mai mult decat suficienta pentru a asigura functionarea camerei dumneavoastra auto in perioadele de stationare si in cursul noptii. In rest gadgetul se va alimenta direct de la bricheta masinii sau de la portul usb, fara a pune in pericol componentele interne.

  1. Optiunea camerei auto de a realiza filmari pe timp de noapte.

Posibilitatea camerei auto de a realiza filmari decente din punct de vedere calitativ pe timpul noptii sau in zonele slab iluminate este un plus important pentru orice detinator de autovehicule. Aceasta impreuna cu senzorii de miscare incorporati transforma camera dumneavoastra auto intr-un sistem de supraveghere in miniatura ce va va informa de fiecare data despre tot ce misca (la propriu) in locul in care va parcati masina pentru o perioada de timp mai indelungata.

  1. Camera auto cu filmari calitative si unghi de acoperire cat mai larg.

In ceea ce priveste factorii care influenteaza calitatea unei filmari cu camera auto, cel mai important este fara indoiala rezolutia. Un gadget capabil sa inregistreze HD sau Full HD, la o rezolutie de cel putin 1280x720p este reteta perfecta pentru o filmare clara si detaliata. Iar un unghi de filmare extins, de 170 de grade, va va permite sa pastrati o dovada concludenta a tot ceea ce se intampla pe sensul dumneavoastra de mers, pe sensul opus, dar si pe trotuar.

Adaugă un comentariu