5 moduri în care îți poți distruge vopseaua mașinii

Niciodată achiziția unei mașini nu va fi un efort financiar nesemnificativ. Tocmai din acest motiv este important să știi cum trebuie să ai grijă de automobilul tău, pentru că știi foarte bine acea vorbă veche care spune că așa cum știi să ai grijă de mașina ta, și ea va avea la rândul ei grijă de tine. Iar unul dintre primele lucruri la care trebuie să fii atent atunci când ai o mașină este vopseaua. Indiferent de model și de cost, vopseaua mașinii va fi fragilă. Nu e ferită de zgârieturi, nu e ferită de pete greu de eliminat și nici de vecini răzbunători. Astfel, trebuie să ai o grijă suplimentară față de ea, iar primul lucru pe care îl poți face este să o speli des. Folosește un burete, substanțe speciale pentru mașină și un aparat de spalat cu presiune pentru o treabă rapidă, eficientă și de calitate. Vei reuși ca în jumătate de oră să îți faci din nou mașina să strălucească la fel ca în prima zi. Trebuie să știi însă că sunt anumite pete care îți pot distruge vopseaua mașinii, iar îndepărtarea lor este foarte delicată.

 

5 moduri în care îți poți distruge vopseaua mașinii:

 

  1. Petele de cafea sau de băuturi răcoritoare

Nu de multe ori ți se întâmplă să bei o cafea lângă mașină, iar uneori e posibil ca din greșeală să verși paharul pe caroserie. Este obligatoriu ca petele acidulate de suc sau cele de cafea să fie curățate imediat, fără să mai aștepți o vizită la spălătorie. Din cauză că sunt acide, vopseaua mașinii ar putea avea de suferit extrem de mult.

 

  1. Petele provocate de copacii din jurul mașinii

Seva copacilor este una dintre marile probleme cu care mulți șoferi se confruntă atunci când se întorc la mașina parcată în fața blocului. Evită să ștergi cu apă și apelează la o soluție împotriva gudronului sau a insectelor, altfel vopseaua va scăpa fără probleme.

 

  1. Nu folosi un burete murdar

Intenția ta poate fi bună de a-ți spăla mașina, dar dacă folosești un burete murdar s-ar putea să te trezești cu urme de zgârieturi la final. Mizeria de pe burete se va agăța de vopsea și va forma urme fine de zgârieturi pe tablă.

 

  1. Urmele lăsate de păsări

Fiecare șofer s-a confruntat cu așa ceva și este o problemă inevitabilă. Ce nu trebuie să faci în acest caz este să lași acele pete să se întărească și să treacă multă vreme până când te vei duce la spălătorie să scapi de ele. Așadar, ia o cârpă și curăță-le cu atenție, pe loc.

 

  1. Ce faci cu petele de combustibil

La pompă se întâmplă de multe ori să încerci să umpli rezervorul până la limită, dar acest lucru ar putea rezulta în pete de combustibil pe caroserie, care se vor îndepărta foarte greu, în cel mai bun caz. Dacă ți se întâmplă acest lucru, curăță imediat caroseria cu o cârpă curată și o substanță specială de curățat mașina.

 

Ține minte: puțină atenție și curățenie atunci când e cazul te poate scuti de nevoia de a duce mașina nu la spălătorie, ci la vopsitorie, ceea ce e mult mai costisitor.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: iordani

 

Adaugă un comentariu