5 probleme ale maşinii cu care te poți confrunta vara

Doar pentru că a venit vara, asta nu înseamnă că te poți relaxa la volan și nu trebuie să mai acorzi la fel de multă atenție mașinii tale. Vara poate fi un anotimp la fel de problematic pentru autoturismul tău, chiar dacă situațiile cu care te poți confrunta nu sunt aceleași ca iarna.

Dacă ai de gând să pleci cu mașina în vacanță, la drum lung, atunci trebuie să știi care sunt cele mai frecvente probleme întâmpinate de șoferi și ce poți face pentru a trece cu bine peste ele, pentru că puține lucruri îți strică vacanța așa cum o poate face o mașină care te lasă în drum. Așadar, iată care sunt cele mai întâlnite probleme ale mașinii, pe timpul verii:

Problemele cu anvelopele. Anvelopele au de suferit în special în fața temperaturilor extreme,  mai ales că aici se adaugă și căldura emanată de contactul cu asfaltul încins. Niște anvelope de vară uzate îți pot afecta distanța de frânare, așa că nu pleca la drum lung fără niște cauciucuri de schimb, pentru a evita orice situație în care anvelopele nu rezistă. Noi am găsit aceste anvelope de vară la un raport calitate-preț foarte bun, așa încât să nu fii nevoit să îți cheltuiești toți banii de vacanță pe cauciucurile pentru mașină. De asemenea, înainte să pleci în vacanță, este bine să verifici și presiunea din pneuri, întrucât aceasta îți poate influența consumul.

Ciobirea parbrizului. Dacă urmează să circuli pe drumuri neasfaltate sau pietruite, este bine să verifici înainte dacă parbrizul mașinii tale nu este ciobit sau nu prezintă zgârieturi mai profunde. Atunci când în fața ta circulă un alt automobil sau te întâlnești cu un autoturism care vine din sens opus, acele pietricele de pe asfalt îți pot lovi parbrizul și nu este exclus ca acesta să se spargă, mai ales dacă era ciobit încă de dinainte. La fel de important este să circuli cu o viteză mai mică, mai ales dacă drumul pe care mergi are denivelări.

Cum i-a lăsat ARO 240 mască pe japonezi în anii 70

Ce avere are MARIAN GODINĂ. În 2017, MAȘINĂ și CASĂ NOUĂ!

Cea mai tare explicație! De ce nu suportă CTP geamurile electrice la mașini

UIMITOR! Cum își bat joc românii de mașinile altora: „Situații incredibile pe care NU LE-AM CREZUT POSIBILE’

Problemele cu amortizoarele. Înainte să pleci la drum lung, treci pe la un service auto și verifică amortizoarele mașinii tale. Suspensia mașinii este afectată de gropile pe care nu le poți evita și pe care le iei în plin cu mașina. Iar șocurile repetate pot cauza atât probleme la amortizoarele mașinii, la articulații sau la sistemul de frânare, dar pot deforma și cauciucurile.

Pana de benzină. În româna neaoșă se mai numește și „pana prostului’, însă adevărul este că oricărui șofer i se poate întâmpla să rămână fără benzină, mai ales atunci când circulă pe un drum pe care nu îl cunoaște, iar benzinăriile se află la mare distanță una față de cealaltă. Mai ales dacă pleci cu mașina în afara țării, este bine să eviți situația în care rămâi fără benzină sau motorină și să ai în portbagaj o canistră cu combustibil. Sau îți poți nota de acasă punctele de unde urmează să alimentezi și să faci plinul când ajungi la o benzinărie.

Problemele cu frânele. Acestea sunt unele dintre cele mai grave probleme pe care le poți avea cu mașina, indiferent de anotimp. Primul semn că ceva nu este în regulă cu frânele mașinii tale este un sunet ascuțit care apare atunci când frânezi. În acest caz, poate fi vorba despre o problemă cu plăcuțele de frână sau cu o altă componentă a sistemului de frânare. Este important să te ocupi de această problemă cât mai din timp, indiferent că te afli la drum lung sau conduci prin traficul aglomerat din oraș.

Tu cu ce probleme te-ai confruntat de-a lungul timpului? Ce crezi că este important să învețe șoferii din experiența ta?

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Monkey Business Images

taguri
Adaugă un comentariu