Află ce piese trebuie să schimbi în funcție de gradul de uzură – și ce poți cumpăra de la dezmembrări

Orice român își dorește să aibă parte de un autovehicul pe care să îl întrețină cu minimum de efort, minimă cheltuială, maximum de randament. Doar că tocmai pentru că se zgârcesc la consumabile fac un lucru greșit. Asta va însemna nevoia de a repeta investițiile, dat fiind că piesele de calitate precară își vor arăta uzura destul de repede.

Schimbă piesele în funcție de importanța lor și de gradul de uzură. Iar din acest punct de vedere orice deținător de autovehicul trebuie să știe cum se împart acestea, pe categorii.

Gradul I: filtrele de ulei, polen sau de aer.

Gradul II: lichidul de frână, uleiul de servodirecție, discuri, frână, acumulatori, kit de ambreiaj sau becurile.

Gradul III: elementele de direcție și suspensie, bucșe, pivoți și subansambluri ale articulațiilor.

Schimbă piesele în funcție de rulaj

General vorbind, există și câteva repere despre schimbarea pieselor auto în funcție de rulaj. Contează de asemenea și stilul de condus, calitatea drumurilor desigur.

Din acest punct de vedere, uleiul și filtrul de motor se vor schimba o dată la 30.000 de kilometri. Totuși, nu este greșit să faci asta la jumătatea acestei valori, dacă îți dorești să menajezi propulsorul și să ai rulaj fin.

În schimb, filtrul de combustibil îl vei schimba la fiecare 30.000 de kilometri, iar cel de aer și polen la maximum de 30.000 de kilometri.

Ce piese poți lua de la dezmembrări

Unele piese pot fi mai rentabile dacă sunt achiziționate de la centre de dezmembrari auto Craiova. Există păreri împărțite despre acestea, dar trebuie spus că în cazul centrului Wolcar orice achiziție este însoțită de asemenea de garanție. O garanție valabilă 3 luni și în completare orice piesă va fi testată pe bancul de lucru înainte de a fi expediată către client.

Tipologia pieselor auto ce pot fi cumpărate astfel nu este la fel de generoasă precum în cazul celor regăsite în magazine, dar în mod cert din anumite privințe sunt mai bune. Sunt piese originale, așa cum vin ele din  fabrică, iar calitatea lor este incontestabilă. Pot fi însă achiziționate la prețuri mai bune, neavând urme de uzură.

Nu recomandă nimeni – pentru siguranța conducătorului auto – ca piesele de tip consumabile să fie schimbate cu cele provenite de la dezmembrări. Însă pentru a îmbunătăți aspectul mașinii sau pentru anumite înlocuiri sunt o alegere bună. Vorbim despre elemente de caroserie, despre cele de climatizare, despre transmisie și climatizare, dar și unele electrice.

Cât despre disponibilitatea acestora, la Wolcar acestea sunt imediat posibil de comandat. De altfel ce există pe stoc în timp real poate vedea cel interesat. Pentru a fi siguri de compatibilitatea totală a pieselor vorbim de atenție în selecțiile făcute, în funcție de tipul de mașină.

Centrele de dezmembrări nu mai sunt o ruletă rusească ca în trecut. Au trecut ani buni de când sunt o alternativă pe piața de profil și au servicii din ce în ce mai organizate astfel încât să fie într-adevăr o soluție pentru cei care încearcă să își salveze bugetul de câteva investiții ce pot fi costisitoare.

Contact Wolcar:

076.8912.489

[email protected]

Adaugă un comentariu