Cinci calități ale unui șofer bun

Pentru a fi un bun șofer, nu este suficient să nu fi fost implicat în accidente ori să nu fi încasat amenzi. Specialiștii spun că un conducător auto priceput trebuie să fie înzestrat cu mai multe calități. Iată cinci dintre acestea:

1. Atenție distributivă

Atenție distributivă este esențială, mai ales în traficul marilor metropole. Orice conducător auto ar trebui să fie atent în mai multe direcții.

2. Îndemânare

Degeaba are permis dacă Dumnezeu nu l-a înzestrat cu îndemânare. Ce înseamnă asta? Să poată parca acolo unde este loc doar pentru o mașină, să simtă situațiile la limită sau să conducă la fel de bine și cu spatele.

3. Răbdare

Un bun “driver” trebuie să-și mențină calmul în cele mai dificile condiții de trafic. Fie că stă în aglomerație sau că este șicanat în trafic, răbdarea este o calitate indispensabilă.

4. Pricepere

Un șofer nu trebuie să fie doar un bun conducător auto. Ci și un bun mecanic, sau, de ce nu, un bun medic, atunci când situația o cere. El trebuie să știe să repare o pană, dar și să acorde primul ajutor în cazul unui accident.

5. Cumpătare

Această calitate o au de obicei șoferii mai înaintați în vârstă. Miile de kilometri parcurși îi face să conștientizeze riscul la care se expun dacă merg cu viteză mare.

Foto: NorthFoto

Adaugă un comentariu

Articole similare