Cinci obiceiuri proaste pe care le au șoferii români

E clar că șoferii români nu fac parte din categoria celor mai civilizați conducători auto din Europa. Cu toate acestea, în utlimii ani, proastele obiceiuri au mai fost uitate și șoferii de la noi au devenit mai înțelegători și mai civilizați. Au mai rămas însă câteva lucruri de pus la punct. Iată cinci obiceiuri proaste pe care încă le au șoferii români:

1. Exagerează cu butonul de avarii

Din dorința de a staționa într-un loc nepermis, șoferii români apasă cu încredere pe butonul de avarii. Din păcate, de multe ori, aceștia uită că blochează o intersecție.

2. Exagerează cu flash-urile

Unde îți poți arăta mai bine bărbăția, dacă nu în trafic? Așa gândesc mulți dintre conducătorii auto mioritici. De multe ori, șoferii nu se mulțumesc să dea un flash, pentru ca cel din fața sa să treacă pe banda inferioară. Și dau un flash, două, trei… și tot așa.

3. “Uită” se semnalizeze

Pentru unii, semnalizarea este opțională. Multe dintre accidentele ușoare se produc pentru că mulți uită să semnalizeze în jos, când virează la stânga și în sus, când o iau la dreapta. Simplu, nu?

4. Aruncă gunoaie pe geam

Multe dintre ambalajele de pe străzi sunt rezultatul nesimțirii șoferilor. Decât să pună ambalajul într-un locșor din mașină pentru a-l arunca ulterior, șoferii preferă să deschidă geamul și să scape de resturi. Urât!

5. Merg cu faza lungă pe timp de noapte

De multe ori, unii dintre participanții la trafic merg cu faza lungă pe timp de noapte, chiar și pe drumurile cu o bandă pe sens, deranjându-i pe șoferii care vin de pe contrasens. Un alt obicei de-a dreptul deranjant.

Adaugă un comentariu