Cum alegem un inaltator auto bun pentru copii

Siguranta celui mic primeaza intotdeauna. Fie ca vorbim aici despre acasa, fie la plimbare in carucior sau cu masina. E obligatoriu, prin lege, ca parintii sa aiba fie un scaun auto pentru copii, fie un inaltator auto, in functie de varsta pe care o are cel mic. Un inaltator auto este achizitionat atunci cand copilul nu mai poate sta in scoica si nici chiar intr-un scaun auto pentru copii. Pentru a respecta legea intocmai, iar transportul copilului cu varsta sub 12 ani, e neaparata nevoie achizitionarea unui inaltator auto.
Un inaltator auto permite montajul pe bancheta si asigura inaltarea corespunzatoare a sezutului pana la nivel sigur, la care copilul poate purta fara probleme centura de siguranta a masinii.

Iata care sunt criteriile de achizitionare a unui inaltator auto:

  • Greutatea copilului

Ea trebuie sa fie mereu calculata pentru a putea alege un inaltator auto pentru varste mici (3 – 6 ani) sau medii (5 – 12 ani). Un inaltator auto se utilizeaza obligatoriu incepand cu varsta de 3 – 4 ani, in jurul greutatii de 15 kilograme. Din acest considerent, parintii sunt sfatuiti sa aleaga un model capabil sa suporte toate kilogramele celui mic, fara a se deforma.
Cel mai bine este sa se verifice limita superioara a greutatii ce poate fi adaugata, pentru a sti pana la ce varsta poate fi utilizat respectivul inaltator auto.

  • Sistemul de fixare

Un inaltator auto trebuie sa permita montarea pe bancheta din spate a masinii, compatibilitatea cu centura in 3 puncte, iar cel mic trebuie sa fie asezat cu copilul cu fata spre sensul de mers. Fixarea unui inaltator auto trebuie sa se faca cu mare precizie, fara a exista pericolul de alunecare a unui inaltator auto.

  • Materialul

Un inaltator auto trebuie sa fie caracterizat de doua aspecte: confort si rezistenta. De regula, e indicat sa alegi o piesa facuta din plastic capitonat si invelit de o husa corespunzatoare, confectionata din poliester sau alta tesatura durabila. Astfel, varianta respectiva va fi usoara, suficient de rezistenta si rigida pentru a sustine greutatea necesara la uzaj extinsa si nici nu il va incomoda pe cel mic la asezare.
In cazul copiilor mari, cu varsta de peste 6 ani, un inaltator auto nu trebuie sa fie realizat din polistiren expandat, caci acest material se poate rupe dupa cateva utilizari, mai ales cand cel mic este plin de energie.

  • Design-ul

Este recomandat ca respectivul inaltator auto sa fie realizat cat mai ergonomic, caracterizat de: forma anatomica a sezutului, baza stabila, pentru montaj fix, cotiere dimensionate corect, asigurand astfel confortul maxim al celui mic.

La Noriel, puteti descoperi un inaltator auto ideal pentru cel mic sau cea mica. Iar daca inca nu are varsta potrivita pentru un inaltator auto, noi va recomanda sa descoperiti scaunele auto pentru copii sau scoicile pentru cei mici. Toate, la preturi accesibile.

 

Adaugă un comentariu