Cum sa fii un sofer eco-friendly in Romania?

Conceptul de „eco-friendly’ este aproape inexistent printre soferii romani, cu toate ca importanta sa este foarte mare. Suprapopularea oraselor si aglomeratia urbana reprezinta factori de stres pentru fiecare dintre noi si in special pentru soferi. Numarul autoturismelor de pe sosele creste vazand cu ochii, insa atunci cand job-ul tau presupune deplasarea cu masina sau trebuie sa parcurgi distante lungi in fiecare zi, nu ai prea multe optiuni.

Cu toate acestea, exista solutii pe care soferii europeni le practica pentru a contribui la scaderea nivelului de poluare, dar si la aerisirea traficului urban si extraurban. Daca vrei sa ai un stil de viata care sa influenteze pozitiv mediul, chiar si la scara foarte mica, vei fi surprins sa afli care sunt modalitatile prin care poti sa o faci:

  1. Inchirierea unei masini atunci cand calatoresti pe distante lungi

Vrei sa mergi in vacanta sau calatoresti des in interes de serviciu? Preferi sa alegi masina in favoarea altor mijloace de transport? Acest lucru este perfect normal, intrucat automobilul iti ofera un nivel ridicat de confort si iti ofera control asupra propriului program. Cu toate acestea, atunci cand ai de parcurs distante foarte mari, transportul aerian este mult mai rapid, mai putin costisitor si mai confortabil. Iar in ceea ce priveste transportul cu automobilul atunci cand ajungi la destinatie, solutia este simpla. Apelul la o firma de inchirieri masini este cea mai buna optiune. Spre exemplu, atunci cand calatoresti inspre Bucuresti dinspre alte orase sau tari si cauti pe google servicii inchrieri auto otopeni si vrei sa ai o masina la aeroport exact cand aterizezi, firme de rent-a-car precum bucurestirent.ro  iti livreaza masina chiar la aeroport.  Astfel, reusesti sa ajungi la destinatie intr-un timp mai scurt, insa nu te privezi de confortul pe care ti-l ofera masina.

  1. Folosirea in comun a unui automobil sau carpool

Conceptul de carpool este foarte cunoscut in strainatate si incepe sa capteze atentia tot mai multor soferi si in Romania. Daca tii la mediul inconjurator, simplul obicei de a folosi un automobil impreuna cu mai multi pasageri, contribui la aerisirea traficului si la diminuarea costurilor. Poti face carpool cu masina personala sau cu un automobil inchiriat. Spre exemplu, daca vrei sa inchiriezi o masina in Bucuresti, poti apela la platforme de carpooling romanesti pentru a calatori cu pasageri care merg in aceeasi directie. Chiar daca iti poate parea neobisnuit, acest comportament te ajuta sa economisesti bani si sa protejezi mediul.

  1. Alege sa conduci modele noi ale masinilor

Desigur, daca detii un automobil mai vechi, nu vei ezita sa il conduci atunci cand ai nevoie. Cu toate acestea, automobilele vechi din trafic sunt cele care contribuie cel mai mult la cresterea nivelului de noxe din orase. Pentru a-ti aduce contributia la protejarea mediului, exista mai multe solutii. Poti incerca sa folosesti automobilul vechi cat mai rar posibil, sa il inlocuiesti cu unul mai nou sau sa inchiriezi un automobil impecabil din punct de vedere tehnic atunci cand te deplasezi in alte orase. Atunci cand calatoresti in capitala, vei descoperi ca exista firme de inchirieri masini Bucuresti care iti ofera masini noi la tarife incepand de la 15 euro si chiar mai ieftine daca alegi sa inchiriezi pe termen lung.

Decizia de a deveni un sofer eco-friendly este o responsabilitate care revine fiecarei persoane care este dependenta de un automobil. Mai mult decat atat, este o decizie care ajuta la dezvoltarea colectiva a simtului civic si ecologic.

Adaugă un comentariu