Cum sa iti imbunatatesti experienta audio din masina

Sistemul audio al masinii este pentru multi dintre noi un moft, iar pentru altii o necesitate. In functie de preferintele noastre si uneori chiar de varsta, ne modificam sistemul audio incat sa sune mai clar sau mai tare. De cele mai multe ori se opteaza pentru un sunet puternic, astfel incat sa vibreze tabla de pe masina. Noi am facut o lista cu ce trebuie sa faci ca sa ai un sistem audio bun, indiferent daca vrei doar un volum mai ridicat sau claritate.

Sunt persoane care isi doresc sa se simta in masina ca acasa. Vor sa aiba un confort cat mai ridicat, iar atunci cand asculta melodia preferata sa o poate fredona linistit. Masinile vin din fabrica cu un sistem audio de baza. In functie de masina si de echipare o sa primesti un sistem simplu sau un sistem cu Bluetooth, ecran generos, multe difuzoare, etc. Insa calitatea audio nu este mereu una grozava. Producatorii incearca sa ofere un minim necesar, lasand la dorinta soferului daca vrei ceva mai puternic sau nu. SKUT.ro iti prezinta 5 pasi prin care iti poti imbunatati sistemul audio al masinii.

1. Antifoneaza masina
De cele mai multe ori nu este nevoie sa schimbati sistemul audio al masinii. Cel din fabrica este destul de bun la unele marci. Din pacate nu toti producatorii antifoneaza complet masina si incintele audio. De aceea este bine sa faceti voi treaba asta. Tipurile de boxe auto care vin din fabrica sunt suficient de puternice pentru o auditie placuta, linistita, uneori chiar mai zgomotoasa. Insa, daca vrei sa vezi adevaratul lor potential este bine sa antifonezi masina in zone cheie. Usile sunt cele pe care trebuie sa le ai in vizor. Poti folosi polistiren sau chiar material antifonant.

2. Schimba player-ul audio standard
Player-ul cu care vine masina din fabrica nu are o putere foarte mare. In cele mai multe cazuri este mediocru in comparatie cu alte modele si nici nu ajuta difuzoarele. Acesta chiar daca are multe functii, puterea este slaba. Il poti schimba cu unul aftermarket mai performant, cu ecran touchscreen, Android si multe altele. O sa vezi cum difuzoarele vor prinde viata.

3. Foloseste egalizatorul
Multi posesori de automobile prefera sa nu umble la partea multimedia. Doar schimba postul de radio si dau volumul mai tare. Insa este bine sa umblati si la setarile audio. Orice player dispune de un egalizator si setari speciale pentru difuzoare. In functie de reglajele facute o sa vedeti o schimbare in bine a sunetului.

4. Opteaza pentru un subwoofer
Daca nu vreti sa schimbi nimic la masina atunci poti adauga. Opteaza pentru un subwoofer, fie el si unul activ. O sa simti o diferenta destul de mare la volum ridicat. Bass-ul o sa fie mai puternic si o sa crezi ca ai schimbat tot sistemul audio al masinii. Daca vrei poti sa alegi un subwoofer pasiv cu amplificator dedicat, insa daca nu esti un pasionat inrait poti merge pe mana unui subwoofer activ.

5. Intr-un final, daca consideri ca este nevoie de o schimbare totala, renunta la sistemul audio original al masinii si pune unul nou. Schimba difuzoarele, toate, daca masina este veche, si opteaza pentru unele la fel de mari dar mai calitative. Nu incerca sa faci improvizatii. Monteaza difuzoare doar acolo unde ai incinta speciala si masina permite. Iar subwoofer-ul, daca consideri ca ai nevoie de unul, il poti monta in portbagaj.

De asemenea, ai mare grija la cabluri. Un cablu de slaba calitate iti pune viata in pericol si risti ca masina sa iti ia foc. Cumpara cabluri de calitate, noi, si abia atunci apucate de treaba. Apeleaza la un specialist pentru montare daca nu esti sigur pe tine. Siguranta trebuie sa fie pe primul loc.
La SKUT.ro gasesti sisteme audio pentru masina de cea mai buna calitate. Oferta include subwoofere, difuzoare, amplificatoare, playere si chiar accesorii. Intra si tu pentru a vedea oferta lor completa!

Adaugă un comentariu