Faci vacanța la bulgari? Iată care e cel mai rapid drum spre stațiunea Veliko Tarnovo

Cu o istorie de peste cinci milenii, Veliko Tarnovo este unul dintre cele mai atractive orașe din Bulgaria. Mulți români merg an de an în această frumoasă locație.

Datorită trecutului plin de istorie și al peisajului spectaculos, Veliko Tarnovo a devenit una dintre primele 10 cele mai vizitate destinaţii turistice din Europa de Est. Și totuși, cum pot ajunge românii acolo?

Care e traseul?

De la București până la Veliko Tarnovo sunt 182 de kilometri. Cel mai rapid drum este cel prin Giurgiu. Astfel, se iese prin Capitală pe Șoseaua Giurgiului și se merge până la Giurgiu 60 de kilometri.

După ce se trece vama și se intră în Ruse, urmează un sens giratoriu care trebuie părăsit pe la a 2-a iesire. Se urmează indicatoarele către Sofia. La 56 de km de orașul Ruse, drumul se bifurcă – la dreapta E83 spre Sofia si înainte E85 spre Veliko Tarnovo si Stara Zagora. Mergeti înainte pe E85 preț de 45 de km. Drumul durează în medie trei ore. Nu uitați ca în Bulgaria să cumpărați vigneta în valoare de 5 euro care e valabilă o săptămână.

harta2

Ce e de vizitat?

În Veliko Tarnovo, supranumit și “Orașul Țarilor”, se pot vizita cetatea, trei muzee, dar și câteva bisericuțe medievale. Mai mult, în apropiere de Veliko Tarnovo există Canionul Hotnitsa si Cascada Kaya Bunar.

Veliko_Tarnovo_-_Varosha_quarter

Adaugă un comentariu

Articole similare