Cum să faci odorizante naturale pentru mașină

Cui nu-i place să miroasă frumos în mașina cu care circulă zi de zi? Cu toate acestea, odorizantele din comerț sunt destul de scumpe și, susțin unii oameni de știință, pe alocuri, nocive. Iată două odorizante naturale făcute chiar de tine, menite să dea un aer proaspăt interiorului automobilului tău.

1. Odorizant sub formă de spray

Pentru acest lucru ai nevoie de un pulverizator, câteva picături din uleiul esențial preferat, apă și un pic de alcool. Ca să faci sprayul amestecă trei părți de apă cu o parte de alcool, peste care adaugi 10-20 de picături de ulei esențial – sau o combinație de uleiuri esențiale, după plac. Amestecă bine și îmbuteliază în pulverizator. Pulverizează de câte ori e necesar.

2. Odorizant sub formă de lichid

Pentru acest odorizant ai nevoie de bicarbonat de sodiu şi uleiuri esenţiale. Ca să faci odorizantul toarnă bicarbonat de sodiu într-un borcanel cu o formă interesantă, în care să pui apoi câteva picături de ulei esenţial ( între 8 și 10 picături), în funcţie de cât de puternic vrei să miroasă. Aroma va persista câteva luni. Ai grijă cum pui recipentul în mașină să nu se verse!

    Ciprian says:

    Pentru modalitatea numarul 2, se poate folosi si deseu lemnos (rumegus) in loc de bicarbonat

Adaugă un comentariu

Articole similare