(P) Anvelope de iarna pentru sezonul 2015/2016

Iarna aceasta se anunta a fi grea, iar dumneavoastra trebuie sa va echipati automobilul intr-un mod corespunzator pentru a putea circula! Anvelopele de iarna reprezinta o optiune necesara pentru vehiculul dumneavoastra, atat din punct de vedere legal, dar cat si al sigurantei.

Din fericire, in ultimii ani producatorii au investit foarte mult in cercetare si dezvoltare, proiectand anvelope de iarna din ce in ce mai performante in sezonul rece si in acelasi timp, mai putin costisitoare. Producatori premium precum Michelin, Goodyear, Continental, Hankook sau Dunlop investesc anual sume foarte mari pentru a aduce inovatii constante in aceasta directie.

Cauciucul din care sunt produse anvelopele de iarna este realizat in proportie de 80% din compusi naturali;  acesti compusi, odata cu scaderea temperaturii sub 7 grade Celsius ajuta anvelopa sa nu isi piarda flexibilitatea, conferind stabilitate automobilului in conditii de iarna.

Designul benzii de rulare al anvelopelor joaca un rol extrem de important in modul in care acestea se comporta pe drumurile de iarna. Forma agresiva ajuta la cresterea aderentei pe carosabil, da masinii o stabilitate mai buna si ajuta la reducerea distantei de franare.

Aceste aspecte sunt testate anual de atat de catre toti producatorii in centrele lor de testare, cat si de catre cele mai mari cluburi de automobile din lume. In aceste teste sunt verificate cat mai multe scenarii posibile, respectiv sunt testate per dimensiuni de anvelope de iarna, masinile pe care aceste sunt montate, conditiile de drum, de trafic, aderenta, distanta de franare, tractiunea, etc.

La nivelul tarii noastre, anvelopele de iarna devin obligatorii odata cu momentul in care carosabilul devine “de iarna“, adica atunci cand devine inzapezit, inghetat sau acoperit cu polei. Astfel, nu data calendaristica este cea importanta, ci starea in care se afla drumurile. Anvelopele trebuie sa aiba inscriptia obligatorie “M+S” (sau “MS”, “M&S”), pentru a putea circula in legalitate pe timp de iarna. Cine nu are astfel de anvelope montate risca sa fie sanctionat drastic.

Iarna aceasta, AnveloSHOP si AnvelopeMAG va aduc cele mai bune astfel de anvelope de iarna la preturi foarte convenabile. Doar cateva dintre anvelopele de iarna disponibile pe site-urile noastre:

Anvelope de iarna – Michelin Alpin A5

Beneficii:

Banda de rulare “3D” inovatoare;

Compusi de siliciu ce confera aderenta sporita;

Utilizeaza tehnologia Helio Compound 4G;

Anvelope silentioase, confortabile.

alpinA5

 

Anvelope de iarna – Hankook Winter I*Cept RS W 452

Beneficii:

Anvelopa versatila, buna in orice conditii;

Profil anti-acvaplanare;

Cauciuc special economic si ecologic.

winter-rs-1

 

Anvelope de iarna – Goodyear Ultragrip Performance GEN-1

Beneficii:

Distanta de franare considerabil scazuta;

Excelente in toate conditiile de iarna;

Beneficiaza de ultimele tehnologii Goodyear

 

ultragrip

Anvelope de iarna – Continental ContiWinterContact TS 850

Beneficii:

Durata de viata peste medie;

Stabilitate si manevrabilitate pe timp de iarna;

Distanta de franare redusa pe carosabil dificil;

contiwinter-1

 

Anvelope de iarna – Goodyear UltraGrip 9

Beneficii:

Tehnologie de caneluri 3D ce ajuta la franare pe carosabil de iarna;

Performante remarcabile in special pe carosabil inzapezit;

Rezistenta ridicata la rulare.

ultra grip 9

 

Anvelopă all-season – Michelin CrossClimate

Beneficii:

Pot fi utilizate in toate anotimpurile, cat timp conditiile de pe carosabil nu sunt prea dificile;

Sunt acceptate de legislatie pentru a putea fi utilizate pe timp de iarna;

Scutesc soferii de grija montarii / demontarii anvelopelor de vara/iarna.

crossclimate-1

 

Sfaturi si recomandari din partea AnveloSHOP:

Achizitionati din timp anvelope de iarna pentru a nu fi surprinsi de primele ninsori; astfel evitati posibile contraventii si alte evenimente nefericite in trafic, precum si aglomerarea de la vulcanizari pentru montaj si preturile mai ridicate la anvelopele de iarna, in plin sezon.

Verificati imperativ ca marcajele sa corespunda cu cele mentionate de legislatie (marcajul obligatoriu M+S sau M+S langa muntele cu fulg de nea);

Nu achizitionati decat anvelope noi si evitati anvelopele de iarna resapate sau second-hand. Trebuie stiut in primul rand ca o anvelopa resapata nu are performantele si fiabilitatea unui anvelope de iarna noi, cat despre anvelopele second hand, la acestea nu aveti nici o informatie sau control la modul cum au fost transportate, stocate, de cate ori au fost montate si demontate pe o janta, lucru ce afecteaza mult structura si longevitatea unei anvelope.

Depozitati atat anvelopele de iarna, cat si pe cele de vara in conditii cat mai sigure si ferite de intemperii daca acestea nu sunt utilizate – astfel le puteti prelungi durata de viata considerabil.

Daca doriti sa faceti economie de bani si daca nu conduceti in zone cu drumuri prea grele pe timp de iarna, anvelopele all-season reprezinta o alternativa demna de luat in considerare; vedeti recomandarile AnveloSHOP de mai sus.

Circulati cu atentie in conditii de iarna: oricat de performante ar fi anvelopele de iarna, trebuie sa va pastrati concentrarea in conditii de drum dificil si sa aveti un mod de conducere adaptat acestor conditii.

Acordati atentie sporita nu numai anvelopelor ci si tuturor elementelor tehnico-mecanice ce pot prezenta probeme pe timpul sezonului de iarna, dar si consumabilelor precum uleiul, antigelul si lichidul pentru spalat parbrizul.

Consultati oferta completa de anvelope de iarna la AnveloSHOP si AnvelopeMAG.

Adaugă un comentariu