Respectă aceste trei reguli pentru a șofa în siguranță pe timp de ploaie

Nu sunt prea mulți șoferi cărora să le placă să meargă pe timp de ploaie. Condusul în condiții nefavorabile este mai dificil și mașina nu este ușor de stăpânit, mai ales dacă apa cade în volum mare. Iată trei reguli pe care orice șofer trebuie să le respecte pe timp de ploaie:

1. Atenție la depășiri!

Pentru a depăși, mai ales camioane sau TIR-uri, nu vă apropiaţi prea mult de spatele acestora înainte de a vă angaja în depăşire. Carosabilul umed vă poate face să pierdeți cu ușurință controlul. Tocmai de aceea, este bine să vă asigurați cu și mai multă atenție și să intrați în depășire doar dacă aveți vizibilitate și șoseaua este destul de largă.

2. Atenție la acvaplanare!

Acvaplanarea defineşte derapajul unui automobil care se deplasează cu viteză mare, alunecare provocată de existenţa unei pelicule de apă între şosea şi anvelopă. Profesioniștii îi sfătuiesc pe șoferi să evite accelerarea sau frânarea când automobilul se află în acvaplanare.

3. Atenție la bălți!

De multe ori, denivelările şi gropile sunt concentrate mai ales pe marginea drumului şi acolo, cel mai probabil, se formează bălţi. La trecerea pe lângă un autovehicul care vine din sens opus ar trebui să circulați cu viteză mai mică pentru ca apa care sare din baltă va ajunge cel mai probabil pe parbrizul altui participant la trafic. O clipă de pierdere a vizibilității poate duce la o tragedie.

Adaugă un comentariu

Articole similare