Așa arată o somație pentru ridicarea unui autoturism abandonat

După promulgarea legii ridicării mașinilor abandonate au apărut și primele somații. Se pare că autoritățile sunt mai mult decât binevoitoare. 

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

Autoturismul din imagine este una din cele 3.000 — conform ultimelor estimări — de mașini abandonate identificate, iar proprietarul său a primit o somație de ridicare a autovehiculului de pe domeniul public.

Autoritățile și-au pus în plan să elibereze de rable domeniul public deja suprapopulat cu autoturisme, iar pentru asta au făcut modificări legii nr. 421/2002 privind definiția vehiculelor fără stăpân. Principala modificare este includerea autoturismelor înmatriculate în străinătate. O altă modificare importantă este reducerea, de la 12 luni la 6 luni, a perioadei de neutilizare care încadrează un autoturism ca fiind unul abandonat.

Conform legii, proprietarul trebuie să răspundă somației în termen de 10 zile de la întocmirea actului, perioadă după care autoturismul este considerat proprietate a primăriei.

Somația din imaginile trimise de un cititor Auto Bild indică data de 27 iunie, care a fost acum 14 zile. Dacă e să numărăm doar zilele lucrative, astăzi este ultima zi pe domeniul public a acestui Mercedes roșu.

În cazul în care vă aflați într-o situație similară și doriți să vă recuperați autoturismul — până când primăria îl casează sau îl vinde — trebuie să prezentați, în maximum 5 zile de la recuperare, dovada efectuării ITP-ului, dar și cele ale achitării taxelor auto, a impozitelor și a amenzilor.

    Viorel says:

    Foarte interesant articolul si multumesc pentru astfel de informatii!

    Popescu says:

    Daca nu merita sa mai recuperezi masina , ce se intampla ? Care este procedura de radiere ?

Adaugă un comentariu