Ştergătoare de parbriz – când trebuie să le schimbăm şi cât costă

Deși sunt niște piese aparent nesemnificative şi ieftine, ştergătoarele de parbriz sunt responsabile pentru vizibilitatea optimă în trafic, ceea ce poate salva viața ta, a celorlalți din mașină, dar și a celorlalți participanți la trafic. 

Este posibil să ai nevoie de o pereche de ștergătoare de parbriz pentru că cele vechi s-au defectat ori s-au uzat prea mult. Oferta de pe piață în cazul acestor accesorii auto să fie generoasă, iar prețurile să varieze destul de mult.

Ştergătoare de parbriz – când trebuie să le schimbăm şi cât costă

Cu siguranţă nu vor exista probleme când e vorba să ne dăm seama dacă ştergătoarele de parbriz mai sunt bune sau nu. Dacă pe ploaie constaţi că nu mai vezi nimic e clar că trebuie să le înlocuieşti.

Un set de ştergătoare de parbriz trebuie ales obligatoriu în funcţie de specificaţiile producătorului.  Este important să verifici și sistemul de prindere. Acesta poate fi de mai multe tipuri, cele mai populare fiind: tip baionetă, universal sau cu adaptor.

Montarea ştergătoarelor de parbriz nu este dificilă și ar trebui să le poți face singur. Însă, dacă nu ai mai schimbat ștergătoarele singur și crezi că te-ai complica inutil, este mai bine să apelezi la ajutor profesional la un service auto.

Un set de ştergătoare de parbriz pentru un model Dacia Logan se pot cumpăra şi cu 10 lei. Preţul diferă în funcţie de producător şi de calitatea materialelor.

 

Adaugă un comentariu

Articole similare