Trei dezavantaje ale mașinii cu volan pe dreapta

În ultima perioadă, tot mai mulți români își aduc mașini din Marea Britanie cu volan pe dreapta pe care le înmatriculează în România. Atrași de prețurile mici, aceștia uită la ce riscuri se expun conducând un astfel de automobil pe șoselele din țara noastră. Iată trei dezavantaje:

1. Lipsa vizibilității

Aceasta se simte cel mai mult în depășiri. Când un șofer care conduce o astfel de mașină își dorește să efectueze o manevră de depășire, acesta trebuie să iasă de pe sensul de mers cu mai bine de jumătate de mașină pentru a se asigura. Cam mult, mai ales că în România sunt multe șosele destul de înguste.

2. Poziția schimbătorului de viteze

Majoritatea oamenilor sunt dreptaci și schimbătorul de viteze este pus în partea dreaptă. Nu același lucru se întâmplă și la mașinile cu volan pe dreapta, acolo unde șoferii sunt nevoiți să schimbe vitezele, în cazul în care cutia de viteze este manuală, cu mâna stângă. E un pic cam incomod, mai ales la început.

3. Revânzarea

O astfel de mașină este foarte greu de revândut deoarece mulți se feresc de automobile cu volan pe dreapta. Tocmai de aceea, chiar dacă este mai ieftină la cumpărare, niciodată vânzătorul nu o să primească pe mașină la fel de mult ca pe una similară, dar cu volan pe stânga.

Adaugă un comentariu