Trei motive pentru care să NU pleci cu mașina în concediu

Mulți dintre români aleg să plece în concediu cu mașina deoarece, spun ei, este mult mai comod. Deși o călătorie cu mașina are extrem de multe avantaje, există și câteva dezavantaje când vine vorba despre concediu. Iată trei motive pentru care să nu pleci cu mașina în concediu:

Faci mai mult timp

Spre deosebire de o călătorie cu avionul, un concediu făcut cu automobilul este extrem de obositor. Cu cât distanța este mai lungă, cu atât se va acumula mai multă oboseală, mai ales pentru șofer, cel care trebuie să fie atent la drum. Avionul este varianta cea mai comodă însă, în unele cazuri, și mai scumpă. Urmează trenul sau vaporul.

Este mai riscant

Un drum de câteva sute sau chiar mii de kilometri implică și riscuri mai mari, mai ales în țări ca România unde infrastructura nu este dezvoltată. Cifrele confirmă acest lucru. În 2006, Consiliul de Securitate Națională (SUA) a anunțat că șansele ca un american să moară într-un accident de avion (în întreaga sa viață) sunt de unu la 5.000. Chiar și așa, riscurile sunt mult mai mici decât în cazul transportului cu mașina. Conform CSN, șansele ca un cetățean american să moară într-un accident de mașină într-un moment sau altul al vieții sale sunt de unu la 83.

Se poate strica mașina

Mașinile se strică cam când “îți e lumea mai dragă”. De ce nu s-ar întâmpla și în concediu? Iar dacă automobilul are defecțiuni într-o țară pe care nu o cunoști, este cu atât mai dificil de găsit un service și de reparat. Situația este cu atât mai gravă cu cât nu întotdeauna problema poate fi remediată pe loc.

Adaugă un comentariu