Trei posibile cauze pentru care mașina ta scoate mult fum

Se întâmplă deseori ca automobilele să dea semne de stricăciune pe țeava de eșapament. Astfel, dacă  mașinile emană mai mult fum decât de obicei, e clar o problemă. Dacă fumul are o culoare anormală, poate fi o problemă și mai mare.

1. Scoate mult fum negru

În cazul în care mașina emană mult fum negru, sunt mari șanse ca automobilul să aibă defecțiuni la alimentare. Fie că e vorba de injectoare, carburatoare sau filtre, este necesar să fie văzută de un mecanic.

2. Scoate mult fum albicios

Dacă auotmobilul emană mult fum albicios, probleme ar putea fi la pompa de servofrână și ar trebui verificat linchidul de frână. Cea mai bună soluție este ducerea autoturismului la un service autorizat.

3. Scoate mult fum albastru

Fumul albastru este rar, dar nu e un motiv de mândrie. De obicei, acest gen de noxe miros a ulei. Mașina poate avea probleme la segmenți sau semeringuri, ce pot fi extrem de uzați. Un mecanic vă poate lămuri de problemă fără costuri extra.

    jenu says:

    N-am mai ras de mult atat de bine. Una, exprimarea este de secol XIX (19, pentru literatii de la autobild), apoi tampeniile exprimate. Fum albicios… vorbim de esapament, da? si ce cauta lichidul de frana in ecuatie? Luati-va bai oameni care stiu ce spun, nu toti tampitii – si tampitele – alesi pe criterii de prietenie, sa spun (doar) asa.

Adaugă un comentariu