Trei semne care îți arată că trebuie să-ți cumperi o altă mașină

În viața oricărui proprietar de mașină vine un moment când trebuie să ia în considerare să se despartă de autoturismul tău și să-și cumpere un altul nou. Dacă ai deja o mașină de câțiva ani buni, dar nu încă nu te gândești să o înlocuiești, s-ar putea să-ți schimbi foarte repede perspectiva, după ce vei analiza cu atenție anumite indicii pe care ți le transmite, constant, autovehiculul tău. Descoperă, în continuare, patru semne care îți arată că trebuie să-ți cumperi o mașină nouă.

 

Bordul mașinii tale arată ca un pom de Crăciun

Martorii de bord au un rol extrem de important când vine vorba de siguranța șoferului și a celorlalți pasageri din mașină, deoarece acești indicatori semnalează când există defecțiuni sau erori la oricare dintre sistemele importante ale autovehiculului, cum ar fi cel de frânare. Când mașina nu are nicio problemă, martorii de bord se sting după fiecare pornire a motorului. În cazul în care pe bordul mașinii tale tău există mai mulți martori care rămân activi după ce pornești motorul, atunci înseamnă că autoturismul tău are o mulțime de probleme. Foarte grave, cel mai probabil.

Un martor activ de bord  îți poate semnala că este ceva în neregulă cu amortizoarele auto sau că trebuie să îți verifici cauciucurile, indiferent dacă mașina ta este echipată cu anvelope noi de iarnă sau cu unele de vară.

Pe bordul unei mașini există zeci de martori, care pot avea diverse culori, în funcție de gravitatea problemei. Un martor rosu indica o potențială defecțiune serioasă, în vreme ce un martor galben sau portocaliu transmite că trebuie să înlocuiești sau să repari diverse piese.

 

Mergi prea des la service

Dacă apelezi foarte des la serviciile unor mecanici, atunci ar fi indicat să iei în considerare să-ți cumperi, cât mai repede, o mașină nouă. Decât să investești frecvent bani în componente și accesorii, cum ar fi cârligul de remotcare, toba de esapament sau diverse piese care alcătuiesc motorului, mai bine îți cumperi un autoturism nou. Marele avantaj al unei mașini noi este că, timp de câțiva ani, poți să te bucuri de ea fără să faci nicio investiție majoră în ea.

 

Mirosuri ciudate nu îți dau pace

În cazul în care anumite mirosuri ciudate apar în mașina ta de fiecare dată când o conduci, este foarte probabil ca autoturismul să aibă niște defecțiuni majore la rezervorul de ulei sau la sistemul de evacuare a noxelor. Există posibilitatea ca avariile să fie atât de grave încât să nu merite sau să nu poți să le repari. În acest context, soluția cea mai bună ar fi să-ți achiziționezi o altă mașină.

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu