Unde și cum poți practica sporturi de iarnă în România

Dacă ești pasionat de sporturi de iarnă, înseamnă că sezonul în care te simți cel mai în apele tale a venit. Ai cel puțin trei luni la dispoziție să îți potolești setea de adrenalină și să îți satisfaci un hobby restrâns ca perioadă în care îl poți practica. Fie că alegi Crăciunul, Revelionul sau începutul anului viitor pentru a merge la munte, până la sfârșitul lunii februarie ai timp berechet să te distrezi cum îți place. Trebuie să te pregătești, însă, pentru sporturile de iarnă, iar noi îți vom spune ce trebuie să faci ca să cobori în viteză, dar în siguranță, pârtiile din România.

Transportul

Primul detaliu de care trebuie să te ocupi este transportul, pentru că e foarte importantă decizia pe care o iei în materie de echipamentele speciale de care ai nevoie pentru sportul tău preferat. Ai două posibilități.

Prima este aceea de a le lua pe ale tale, de acasă, și să le duci până la locul unde știi că poți practica sportul preferat. Skiurile să presupunem că le poți înghesui într-un portbagaj de mașină sau într-o cală de avion, însă pentru un snowmobil va trebui să apelezi neapărat la mașină și la remorcă. Cu ajutorul unui cârlig de remorcare le poți lega pe cele două și poți fi sigur că la destinație nu vei mai cheltui bani pentru echipamente închiriate de acolo.

Cea de-a doua variantă este să pleci direct, doar cu bagajul personal, și să iei tot ce ai nevoie de la cei care închiriază echipamentele destinate sporturilor de iarnă, doar că în această situație așteaptă-te ca excursia să te coste un pic mai mult, pentru că în fiecare zi vei plăti serviciile oferite de astfel de firme.

Cazarea

Optează pentru o pensiune sau un hotel cât mai aproape de pârtie, dacă motivul pentru care pleci în vacanță este să stai cât mai mult în zăpadă. Dacă te vei caza prea departe de kilometrul zero al distracției, e posibil să pierzi mult prea mult timp cu naveta de la cameră la baza pârtiei, așa că gândește-te la acest aspect când faci rezervarea. Un alt avantaj al locului de cazare apropiat este acela că poți ajunge mult mai repede să faci un duș sau să bei un ceai, ca să te încălzești mai repede, în cazul în care îți îngheață extremitățile de la frig.

E bine să alegi o variantă care îți asigură și mic dejun, pentru că vei sta destule ore în frig, iar corpul tău are nevoie de hrană pentru a funcționa bine în timpul efortului fizic.

Pârtii și zone ideale pentru sporturile de iarnă

Ca să te bucuri de zăpadă, nu trebuie să mergi până în Austria, pentru că poți găsi pârtii frumos amenajate și în România. Dacă vrei să te lauzi cu schemele pe care le-ai învățat pe skiuri, dacă vrei să impresionezi pe cineva cu viteza pe care o prinzi pe snowboard sau vrei să cutreieri cu bobul cărările pline de zăpadă, poți merge în mai toate zonele montane, dar noi îți putem recomanda următoarele:

Cheile Grădiștei

Băișoara (lângă Cluj Napoca)

Valea Prahovei – Azuga, Sinaia, Predeal, Bâlea Lac sau Bușteni

Păltiniș (județul Sibiu)

Oncești

Găujoara

Dealul Poplaci

Dăneasa

Straja (județul Hunedoara)

Cavnic (județul Maramureș)

Oriunde ai alege să te distrezi pe o pârtie, fă-o cu atenție și nu exagera cu viteza! Pârtieee!

Adaugă un comentariu