Inventivitate: Cum evită americanii plata taxelor de trecere

Plata taxelor de trecere este văzută de mulți ca o inconveniență. Am fi tentați să credem că românii sunt campioni la fentatul taxelor, dar trebuie să recunoaștem, după ce am văzut videoclipul de mai jos, că și americanii au potențial.

Ingeniozitatea de care dau dovadă americanii pentru a evita plata taxelor de trecere pe autostrăzi sau poduri este deobordantă. O echipă a unei televiziuni din Statele Unite a participat la un raid efectuat de Florida Highway Patrol. În numai câteva minute, polițiștii de trafic din Florida au oprit numeroși contravenienți care mai de care mai descurcăreți.

Cum taxarea în punctele de trecere se face, de cele mai multe ori, automat, prin scanarea numerelor de înmatriculare, blocarea acestora este prima cale de atac. Polițiștii au descoperit șoferi care și-au mânjit numerele cu vaselină, pentru a le face ilizibile, aceasta fiind și cea mai simplă (dar și populară) metodă de fraudă.

Cei mai ingenioși au apelat însă la soluții tehnice din cele mai sofisticate, demne de filmele cu James Bond. Astfel, numărul de înmatriculare este montat pe o plăcuță escamotabilă, acționată din interior. În punctul de taxare, șoferul face „dispărut numărul de înmatriculare prin acționarea dispozitivului, pentru ca totul să revină la normal câțiva metri mai departe.

Adaugă un comentariu