Noua Kia Sorento – primele informaţii despre sistemul hibrid de propulsie

Cel mai recent model Sorento va fi primul SUV bazat pe noua platformă Kia în momentul începerii producției, in cursul acestui an. Modelul va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva din acest an.

Lungimea totală a noului Sorento a crescut cu 10 mm față de predecesorul său, în timp ce ampatamentul este mai lung cu 35 mm, ajungând la 2.815 mm. Noul sistem de propulsie cuprinde un motor T-GDi de 1.6 litri, un motor electric de 44,2 kW și un pachet de baterii lithium-ion polymer de 1.49 kWh. Motorul termic și cel electric produc o putere totală combinată de 230 CP și oferă un cuplu de 350 Nm.

Primul sistem de frânare automată multi-coliziune (Multi-collision Brake system) dezvoltat de Kia, permite modelului Sorento să atenueze gravitatea coliziunilor secundare. Acesta aplică automat frâna în momentul în care airbag-urile s-au deschis în urma unei coliziuni inițiale, protejând astfel și mai mult pasagerii de un impact frontal sau lateral ulterior. noul Sorento va fi disponibil cu un sistem Surround View Monitor (vizualizare 360 de grade), care poate fi accesat de la distanță prin intermediul smartphone-ului.

Adaugă un comentariu