Noul Volkswagen Golf 8 – toate informaţiile

Așteptarea a ajuns la final: iată toate detaliile despre cea de-a opta generație a lui Volkswagen Golf! Dacă până acum noile generații păreau facelift-uri mai îndrăznețe a celor anterioare, Golf VIII se prezintă cu o nouă față. 

Noul Golf exploatează în mod creativ combinația motor termic-motor electric, iar rezultatele sunt cât se poate de variate. Golf 8 debutează, astfel, cu cinci versiuni de motorizare hibridă. Trei dintre ele sunt mild hybrid (botezate eTSI) și lucrează cu un capacitator de 48V; cifrele de putere oferite sunt 110 CP, 130 CP și 150 CP. Beneficiul tangibil al sistemului mild hybrid este reducerea consumului de combustibil cu până la 10% (calculat în ciclul WLTP), anunță Volkswagen.

Iată în clipul video principalele noutăţi ale noii generaţii VW Golf!

 

Celelalte două versiuni care folosesc electricitate sunt hibride plug-in (cunoscute sub numele de eHybrid). Acestea folosesc baterii cu capacitate de 13 kWh și permit rularea electrică pentru 60 de kilometri, iar angrenajul propulsor folosește unități TSI de 1,4 litri și, firește, motor electric. În versiune eHybrid, Golf 8 dispune de 204 CP, respectiv 245 CP (pentru Golf GTE).

Gama de motorizări este completată de patru unități pe benzină (TSI), două dieseluri (TDI) și una pe gaz natural comprimat (TGI). TSI-urile sunt reprezentate de o unitate de 1,0 litri (cu 90 sau 110 CP) și una de 1,5 litri (cu 130 CP sau 150 CP). Versiunile GTI și R vor avea motor TSI de 2,0 litri. Cel mai puternic TSI va avea 300 de cai-putere, spune Volkswagen.

Revenind la gama de motorizări de la lansare, TDI-urile au la bază unități de 2,0 litri cu 110 CP, respectiv 150 CP. Producătorul german a anunțat că noul sistem de reducere a oxizilor de azot (prin AdBlue) este cu până la 80% mai eficient decât în cazul generației anterioare, Volkswagen lăudându-se acum cu „unele dintre cele mai curate motoare pe combustie din lume’. Gama de motorizări diesel va fi completată ulterior de versiunea GTD, care ne promite și mai multă putere decât predecesoarele sale.

taguri
Adaugă un comentariu