Un video interzis iubitorilor de mașini: Iată cum este distrus un Land Rover Defender nou-nouț!

Legislația auto din SUA este mult mai puțin permisivă cu siguranța pe care trebuie să o ofere un automobil, așa că de-a lungul istoriei un număr mare de mașini europene și asiatice nu au primit avizul de a fi importante pe piața americană.

Unul dintre exemplele recente este legendarul model Land Rover Defender, care a fost importat oficial în SUA doar între 1993 și 1997. „Viza’ sa a fost anulată în 1998 pentru că nu respecta normele de siguranță completate în acel an, care făceau airbagurile obligatorii. Însă asta nu înseamnă că americanii care își doreau cu orice preț un Defender nu puteau cumpăra unul de piața gri.

Problema este că aceste mașini erau importate cu acte false, astfel încât să fie înmatriculate ca mașini istorice. Iar odată descoperite de poliție, erau confiscate și… distruse. Astfel, „au fost ținute departe de drumurile americane aceste vehicule nesigure, printr-o acțiunea care poate salva vieți’. Judecați și voi această declarație, eu prefer să mă abțin. Dar înainte uitați-vă cum moare „cu zile’ un Land Rover Defender în clipul de mai jos: