2016 Geneva Live – Aston Martin DB11: moștenirea lui James Bond

Aston Martin DB11 marchează un nou capitol în istoria mărcii, fiind primul model lansat sub planul „Second Century al britanicilor. Realizat pe o nouă platformă ușoară din aluminiu, Aston Martin DB11 este cel mai puternic, cel mai eficient și cel mai dinamic model cu sigla DB din istoria Aston Martin.

După ce a vândut un exemplar DB10, model realizat exclusiv pentru ultimul film Bond (Spectre), cu peste 3,2 milioane de euro la o licitație, se pare că Aston Martin a avut suficienți bani pentru a dezvolta un model pentru publicul „larg. Un model cu care britanicii vor să rescrie istoria mărcii: platformă nouă, motor nou și un nou limbaj de design.

2016 geneva live aston martin db11 (6)

Sub capota lui Aston Martin DB11 toarce un V12 de 5,2 litri bi-turbo, o nouă premieră pentru marca britanică. Acesta dezvoltă 608 CP și un cuplu maxim de 700 Nm, suficient pentru a-l face pe DB11 cel mai puternic Aston Martin de serie din istorie. Pentru a transmite această putere la roți, Aston Martin DB11 folosește o cutie automată ZF cu opt trepte (probabil ar fi trebuit să scoată la licitație mai multe DB10). Accelerația de la 0 la 100 km/h durează 3,9 secunde, în timp ce viteza maximă este de 322 km/h.

Primele livrări vor începe în toamnă, iar prețul unui Aston Martin DB11 pornește, în Germania, de la 204.900 de euro.

Adaugă un comentariu