Cei mai fericiți șoferi sunt în Dolj. Poliția nu mai scrie amenzi

De când au aflat că Guvernul nu le va mări salariile, polițiștii doljeni îi sancționează pe șoferii imprudenți doar cu avertismente, nu și cu amenzi. Acest lucru are loc în semn de protest față de refuzul autorităților, iar sindicaliștii din poliție spun că în același fel vor proceda și alți pameni ai legii.

„Ne-a rămas întipărită fraza – Dumneavoastră, familia ocupaţională ordine şi siguranţă publică nu faceţi parte din programul de guvernare. Deci, nu au bani pentru noi. Noi considerăm că au bani’, a declarat Dan Chilivercu, reprezentant al Sindicatului Poliţiştilor Dolj.

În plus, reprezentanții Europol spun că, lunar, la bugetul de stat, din amenzile date în stradă se strâng 20 de milioane de euro, fix suma despre pe care oamenii din MAI spun că le lipsește pentru majorarea salariilor polițiștilor.

„Protestele prin măsura avertismentului sunt nişte proteste pe care fiecare polițist în parte care are calitate de polițist constatator poate să le aplice, deoarece se încadrează într-un cadru legal conform Ordonanţei de Guvern nr 2 din 2001 privind regimul juridic al contravențiilor’, a declarat Gabriel Gârniţă, liderul Sindicatului Poliţiştilor Europol Dolj.

taguri
Adaugă un comentariu