Cele mai frumoase patru trasee auto din România

România a fost dintotdeauna o țară surprinzătoare, iar rutele care o strabat sunt capabile să-ți taie respirația. Deși țara noastră are o mulțime de trasee spectaculoase, astăzi am ales doar crema cremelor.

Iată care sunt cele mai frumoase patru trasee auto din România

Transfăgărașanul

Transfăgărașanul sau DN7C măsoară 151 de kilometri și începe în comuna Bascov, județul Argeș și se încheie în dreptul intersecție cu DN1 între Brașov și Sibiu. În fiecare an, în anotimul geros, drumul este închis accesului public.

transfagarasan
Transalpina

Transalpina sau DN67C este cea mai înaltă șosea din România. Punctul de atracție îl reprezintă cel aflat la 2.145 de metri în Pasul Urdele. Translpina face legătura între Novaci, județul Gorj și Sebeș, județul Alba și are o lungime totală de 148,2 kilometri. Ca și în cazul Transfăgărașanului, Transalpina este închisă în perioada rece.

Transbucegi

Șoseaua Transbucegi sau DJ713 mai este cunoscut și sub denumirea de Drumul Babelor. Drumul măsoară 20 de kilometri și ajunge până în apropierea faimoaselor obiective turistice: Babele și Sfinxul. În prezent, drumul este în curs de execuție și închis circulației publice.

transbucegi

Transrarăul

Transrarăul sau Drumul Comorilor face legatura între Valea Bistriței și Valea Moldovei. Cei care aleg acest drum se vor bucura de peisaje extrem de plăcute, toate culiminând cu Pietrele Doamnei. Vârful Giumalău și martorii calcaroși Adam și Eva străjuiesc ambele părți ale șoselei.

transrarau1

Foto | Transbucegi | Transraraul

Adaugă un comentariu