DS 3 și DS 3 Cabrio facelift – Poze și detalii oficiale

Brandul DS a prezentat astăzi versiunile revizuite ale lui DS 3 și DS 3 Cabrio. Faceliftul gândit de francezi aduce o zonă frontală ușor revizuită, o serie de elemente cromate, blocuri optice cu LED-uri și jante cu design nou.

De asemenea, DS a pregătit și o paletă mai largă de culori pentru DS 3 facelift. Conform oficialilor francezi, clienții vor putea alege dintre 78 de combinații de culori pentru plafon și caroserie, 10 abțibilduri pentru plafon, patru versiuni de soft top și 10 carcase pentru oglinzile laterale.

Interiorul lui DS 3 facelift nu este modificat masiv. Consola centrală integrează acum un ecran de șapte inchi care este compatibil cu Apple CarPlay. Tot la nivelul consolei centrale, clienții vor avea mai puținea butoane fizice, funcțiile urmând să fie accesate prin intermediul sistemului de infotainment. De asemenea, clienții vor putea alege o serie de materiale noi pentru tapițerie.

Din punct de vedere tehnologic, DS 3 facelift va fi oferit cu o cameră pentru mersul cu spatele, un sistem de asistare la pornirea în rampă și tehnologia Active City Brake. Acesta din urmă este capabil să detecteze diverse obstacole și să acționeze sistemul de frânare în cazul în care șoferul nu reacționează la diverși stimuli.

În afara clasielor motoare diesel și benzină cu care DS 3 ne-a obișnuit până acum, francezii pun la dispoziție și versiunea Performance. Aceasta integrează un motor de 1,6 litri capabil să producă 208 CP și 300 Nm. Varianta DS 3 Performance folosește și o suspensie ceva mai fermă, o gardă la sol redusă cu 15 mm și un diferențial cu alunecare limitată (opțional).