Viitoarea Kia Optima, anuntata printr-un concept la Geneva?

Kia a prezentat o imagine teaser a unuia dintre conceptele pe care le va prezenta in cadrul Salonului auto de la Geneva. Coreenii vorbesc despre un viitor model in segmentul D, asadar avem in fata un viitor rival al VW Passat, Opel Insignia  si Ford Mondeo.

Este exact segmentul in care activeaza actualul model de clasa medie al Kia, Optima, astfel ca nu ar fi exclus sa fie vorba de succesorul acestui model. Totusi, Kia Optima abia a primit un facelift anul trecut, ceea ce inseamna ca nu va avea un succesor prea curand. In plus, fotografia-teaser este a unui model foarte matur, apropiat de faza productiei de serie. In aceste conditii, putem specula doar ca ar putea fi vorba de un coupé cu patru portiere pe baza modelului de clasa medie Optima. O alta posibilitate, avand in vedere jantele mari si priza de aer din aripa, ar fi sa vedem inm curand o versiune sportiva a Kia Optima, care sa rivalizeze cu viitorul Ford Mondeo ST. Pariurile sunt deschise.

Kia Optima: comunicatul oficial

Desi extrem de laconic, comunicatul de presa vorbeste de un “model din segmentul D”, “linii puternice care evolueaza elegant spre spate”, adaugand in acest mix  metafore ca “accesoriu spatios si versatil pentru cei cu un stil de viata activ” si “sanctuar pentru izolarea de stresul lumii moderne”.