Oficial: Volkswagen Golf R Variant – 300 CP si tractiune integrala

Volkswagen a prezentat noul Golf R Variant inaintea debutului oficial din cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

Dupa cum o spune si numele, vorbim despre versiunea break a hothatch-ului german. Asa cum probabil ati intuit, este pentru prima data in istoria lui Golf cand versiunea Variant primeste indicativul R.

Sub capota lui Volkswagen Golf R Variant identificam motorul de 2,0 litri TSI capabil sa ofere 300 CP si 380 Nm. Resursele sunt puse in valoare cu ajutorul transmisiei cu dublu ambreiaj si sase rapoarte. Pentru ca pachetul sa fie complet, germanii ofera si tractiunea integrala 4Motion.

volkswagen golf r variant (8)

In aceste conditii, acceleratia de la 0 la 100 km/h se desfasoara in 5,1 secunde, iar viteza maxima se opreste in dreptul valorii de 250 km/h. Conform oficialilor germani, consumul de carburant este de 7,0 litri la suta de kilometri parcursi in regim mixt, iar emisiile de CO2 se cifreaza la 163 de grame per kilometru.

Asa cum era normal, Golf R Variant vine cu toate tehnologiile prezente pe hothatch. Astfel, vom gasi si selectorul prin care putem alege unul dintre cele patru moduri de rulare (Eco, Normal, Individual si Race).

La nivel exterior, Volkswagen Golf R Variant se lauda cu accesorii de caroserie sport, in timp ce la interior gasim scaune sport presarate cu Alcantara plus o serie de elemente speciale.

Via | VW

Adaugă un comentariu