Raliul Dakar 2017 – Nasser Al-Attiyah se impune în prima etapă

Raliul Dakar 2017 a debutat cu o etapă care a măsurat 454 de kilometri, dintre care doar 39 de kilometri de probă specială. La finalul zilei, câștigător a fost Nasser Al-Attiyah.

Pilotul din Qatar a trecut anul acesta de la MINI la Toyota, iar lucrurile par să meargă bine pentru el. Totuși, imediat după finiș, modelul japonez a fost cuprins de flăcări.

Cel mai bine clasat model Peugeot a fost cel pilotat de Carlos Sainz, în timp ce Sebastien Loeb termină etapa pe locul șase. Cel mai bine clasat pilot MINI este cel cu numărul 306. Mașina este pilotată de Yazeed Al-Rajhi, iar în dreapta se află neamțul Timo Gottschalk.

La categoria moto, câștigătorul primei zile a fost Xavier De Soultrait, urmat de Juan Pedrero Garcia și de Ricky Brabec. Toby Price, deținătorul titlului a terminat prima etapă abia pe poziția 17.

moto-jpg

Doi români participă în ediția din acest an a Raliului Dakar. Vorbim despre Marcel Butuza și despre Emanuel Gyenes. Primul dintre ei a terminat prima etapă pe locul 78 având o întârziere de 7 minute și 41 de secunde, în timp ce Gyenes a venit la 2 minute și 58 de secunde de Xavier De Soultrait.

Via | Dakar

Adaugă un comentariu