Aston Martin reînvie legendarul DB4 GT, după aproape 60 de ani. Costă 1,9 milioane de dolari!

Aston Martin readuce în prim-plan legendarul DB4 GT, modelul cu care nu mai puțin legendarul Stirling Moss a câștigat cursa de la Silverstone în 1959. Acesta a fost produs în numai 75 de exemplare, între 1959 și 1963. Exemplarele care au supraviețuit timpului sunt acum cotate la o valoare care se apropie de 4 milioane de dolari.

Britanicii vor reconstrui manual 25 de exemplare noi ale lui DB4 GT, care vor avea seria de șasiu (VIN) în continuarea celor atribuite modelelor originale. Versiunea modernă va fi construită pe baza specificațiior originale ale versiunii „lightweight, din care Aston Martin a produs numai opt exemplare. Acestea vor costa circa 1,9 milioane de dolari fiecare și pot fi deja comandate, urmând ca livrările să înceapă spre sfârșitul anului viitor.

Există și un revers al medaliei: noile modele nu vor putea fi rulate pe șosele, ci exclusiv pe circuit. Fiecare proprietar va primi însă o subscripție de doi ani într-un program de conducere, care include curse pe cele mai celebre circuite de curse din întreaga lume. Programul implică instructori profesioniști și campioni ai competițiilor Le Mans, pentru a-i ajuta pe clienți să dobândească tehnicile de conducere necesare.

Viitoarele DB4 GT sunt un adevărat melanj de modern și clasic. Acestea vor arăta la fel ca modelele originale, dar vor folosi tehnologii moderne de construcție, ceea ce le asigură un comportament rutier superior, frânare mai eficientă și măsuri de siguranță moderne. Motorizarea este un șase cilindri în linie, de 350 CP cu două bujii per cilindru – standardul industriei acum 60 de ani. Transmisia este pe roțile din spate, prin intermediul unei cutii de viteze cu patru trepte și al unui diferențial sport identice cu cele ale modelului original.