Aston Martin Vantage GT8 – Atitudine de supersportiv

În urmă cu câteva zile vă anunțam că Aston Martin a publicat primele imagini teaser cu viitorul Vantage GT8. Ei bine, britanicii au venit și cu primele imagini oficiale, dar și cu detaliile tehnice cu privire la noul lor produs.

Astfel, noul Aston Martin Vantage GT8 va fi produs într-o serie limitată la 150 de exemplare, iar în Marea Britanie, prețul de pornire va fi de 165.000 de lire sterline, echivalentul a 206.000 de euro.

Aston Martin Vantage GT8 are o masă totală mai mică, un plus de putere și o aerodinamică îmbunătățită. Conform oficialilor britanici, modelul este mai ușor cu 100 de kilograme față de versiunea V8 Vantage S. Inginerii au reușit să obțină acest rezultat mulțumită unor elemente din fibră de carbon și policarbonat. Deși scăderea masei a fost un țel pentru britanici, oficialii au decis să pună un sistem audio decent, aer condiționat și sistemul de infotainment AMi III.

2016 aston martin vantage gt8 (14)

Motorul V8 de 4,7 litri a primit acum 10 CP în plus, pentru un total de 446 CP. Cuplul motor a rămas la aceeași valoare, adică 490 Nm. Clienții vor putea opta între o cutie manuală cu șase rapoarte și una Sportshift II.

Indiferent de transmisia aleasă, accelerația de la 0 la 96 km/h are loc în 4,4 secunde, cu 0,2 secunde mai bine față de V8 Vantage S. Viteza maximă va rămâne la valoarea de 305 km/h.

Adaugă un comentariu