Autobuzul Urban Crosstown, produs la Roman Brașov, va merge în zona Maghrebului

Uzina Roman Brașov este pe punctul de a încheia un contract de vânzare pentru șase autobuze Urban Crosstown. Carol Rugacs, directorul fabricii, a spus că cele șase exemplare aflate pe stoc vor merge către un client din zona Maghrebului (zona de nord-vest a Africii).

„Suntem aproape de a încheia negocierile pentru toate cele şase autobuze pe care le avem, am mers pe un discount de peste 20% pentru a încheia mai repede afacerea. Cu acelaşi potenţial client negociem şi vânzarea câtorva basculante şi camioane pe care le mai avem. Ar fi vorba de un contract de circa 1 milion de euro’, a declarat oficialul fabricii pentru Economica.

Autobuzul Urban Crosstown a fost fabricat în doar 10 exemplare. Din acest lot de probă au fost comercializate patru unități care au ajuns pe mâinile unor firme de transport internațional de călători. Din păcate, nicio primărie din țară nu a vrut autobuzele produse la Roman Brașov.

Urban Crosstown folosește o unitate care se mulează pe normele de poluare Euro 5. Acesta are o serie de dispozitive pentru facilitatea accesului persoanelor cu mobilitate redusă, un sistem de siguranță care nu permite plecarea cu ușile deschise și o capacitate totală de 91 de persoane. Viteza maximă este de 80 km/h, iar prețul de listă se cifrează la 120.000 de euro.

Foto