Autostrada Comarnic-Brasov nu mai este o prioritate

Autostrada Comarnic-Brasov a fost scoasă de guvern de pe lista proiectelor prioritare pentru anul acesta. Alături de aceasta, în plan nu figurează nici Târgu Mureș-Iași, esențială pentru accesul investitorilor în zona Moldovei.

Ministerul de Finanțe a dat publicității zilele trecute bugetul Ministerului Transporturilor pe 2017 unde cele două proiecte menționate lipsesc. La capitolul ‘Proiectele prioritare ale MT pentru anul 2017 şi perspectiva 2018-2020’, Guvernul trece continuarea lucrărilor la câteva autostrăzi în lucru la care se adaugă autostrada Sibiu-Pitești. Este vorba de autostrada Constanța-Nădlac, finalizarea autostrăzii Lugoj-Deva, finalizarea lucrărilor la autostrada Transilvania, autostrada Sibiu – Pitești, finalizarea autostrăzii Sebeș – Turda.

La partea de infrastructură rutieră mai figurează: ‘realizarea coridoarelor de legătură cu autostrăzile, prin intermediul drumurilor europene şi drumurilor expres și continuarea programului de construcție a variantelor de ocolire’.

Singurele referiri la Valea Prahovei sunt centurile ocolitoare Comarnic, Câmpina și Bușteni. Aceste proiecte sunt însă deocamdată blocate în diferite faze, cum ar fi licitații suspendate sau fără un câștigător desemnat.

via | digi24.ro

Adaugă un comentariu