Când au loc cele mai multe accidente în România

Conform unui studiu, zilele de luni sunt cele mai “păcătoase” atunci când vine vorba de accidente rutiere. Compania de asigurări Allianz-Tiriac a analizat datele clienților, iar în urma acestora a ajuns la concluzia că în luna februarie și în prima zi din săptămâna au loc cele mai multe accidente.

“În perioada 2010-2013, în fiecare prima zi a săptămânii s-au înregistrat, în medie, aproape 400 de incidente. Mai mult decât atât, 11 din primele 13 zile în care s-a înregistrat cel mai mare număr de incidente auto sunt zile de luni. Data de 15 februarie 2010 se află pe primul loc în acest clasament, cu 837 de incidente auto”, reiese din studiul Allianz-Țiriac.

Citește și: Mai bine de un sfert dintre mașinile din România nu au asigurare RCA și ITP valabil

Cea mai sigură zi din an este ziua de Crăciun. Un număr mic de accidente au loc și în prima zi din an, lucruri care se explică și prin traficul scăzut din perioada respectivă.

Citește și: Polițele RCA se vor scumpi masiv

“În medie, în fiecare zi a lunilor februarie din ultimii 3 ani încheiați s-au înregistrat cu 20% mai multe incidente auto despăgubite de Allianz-Tiriac, comparativ cu media zilnică multianuală. Totodată, valoarea indemnizaților aferente incidentelor întamplate în februarie a fost de 1,5 milioane de lei zilnic, valoare cu peste 13 procente mai mare decât media zilnică aferentă întregii perioade analizate, de 3 ani”,arată reprezentanții Allianz-Tiriac.

Via | Allianz