Cât cheltuie în medie un român pe an la service-ul auto?

Service-urile auto nu duc deloc lipsă de clienți. Cererea este extrem de mare, la fel și oferta. Și totuși, cât cheltuie în medie un român pe an la service?

În 2015 existau în România înregistrate la Registrul Comerțului 10.031 de service-uri auto legale. Cele mai multe service-uri auto sunt în Bucureşti şi Ilfov, urmate de Constanţa, Suceava, Braşov, Prahova, Iaşi şi Timiş.

De necrezut! Uite cum te pot păcăli la service! Un mecanic i-a cerut 8.000 de lei unei cliente pentru un furtun decuplat’ | VIDEO

Potrivit datelor KeysFin, în 2015, business-ul din acest sector a depăşit 4,2 miliarde lei, iar în 2016 se estimează că se va situa în jurul aceluiaşi nivel. În medie pentru un autovehicul românii au plătit în service-uri, anual, echivalentul a 151 de euro.

„În condiţiile în care în România sunt înmatriculate peste 6,6 milioane de autovehicule, business-ul din acest sector este foarte atractiv pentru investitori. Dacă luăm în calcul şi faptul că mai mult de jumătate dintre maşinile înmatriculate sunt maivechide 10 de ani şi necesită un service pe măsură, potenţialul de afaceri în acest sector este unul justificat’, explică analiştii de la KeysFin citați de digi24.ro.

Adaugă un comentariu