Cum ar fi să te duci cu mașina pe Lună? În cât timp ai ajunge?

Cine nu s-a gândit măcar o dată să plece cu mașina departe, undeva, poate chiar pe Marte? “Planeta Roșie” e totuși destul de departe. Dar pe Lună?

Dacă Pământul are la Ecuator o circumferinta de 40.076,59 km, distanța până la Lună este de 9,5 ori mai mare. Distanța dintre Pământ și Lună este de 384.400 de kilometri. Și totuși, cât timp i-ar lua unui șofer să ajungă cu mașina pe lună?

Conform specialiștilor, dacă ar circula cu o viteză medie de 95 de km/h, unui conducător auto i-ar trebui șase luni să ajungă pe Lună. Doar că, ar trebui să meargă non-stop timp de o jumătate de an. Zi și noapte.

Loganul care scrie istorie! Un ialomițean a parcurs peste UN MILION de kilometri cu mașina sa

Primul om care a ajuns pe Lună este americanul Neil Armstrong. E drept, acesta nu a mers cu un automobil, ci cu o navă spațială care circula cu o viteză de peste 28.000 de km/oră. Se întâmpla pe 20 iulie 1969. 12 ani mai târziu, Dumitru Prunariu devenea primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. Anul acesta s-au împlinit 35 de ani de la misiunea Soiuz 40, din a cărui echipaj făcea parte și cosmonautul român.

 

Adaugă un comentariu

Articole similare