Loganul care scrie istorie! Un ialomițean a parcurs peste UN MILION de kilometri cu mașina sa

Un ialomițean, taximetrist de profesie, a parcurs cu mașina sa, un Logan din 2007, peste 1.000.000 km. Performanța este cu atât mai mare cu cât multe dintre drumuri au fost făcute în Slobozia, un oraș cu puțin peste 50.000 de locuitori.

Un service din Slobozia a publicat pe Facebook mai multe imagini cu bordul unui Logan care arăta 999.999 de kilometri. Posesorul mașinii este Matei Anastasie, unul dintre cei mai vechi taximetriști din orașul Slobozia. Acesta are mașina cu motor 1.4 din 2007, timp în care a parcurs, în medie, cam 125.000 de kilometri pe an.

Totodată, conform proprietarului, automobilul are motorul original, fără să fi fost segmentat vreodată, dar și principalele elemente cu care a iesit din fabrica sunt, de asemenea, originale.

Ce s-a întâmplat cu prima Dacia Logan fabricată în România?

“Din octombrie 2007 până în martie 2016, când masina a trecut de 1 milion de kilometri, au trecut 8 ani si ceva. În tot acest timp am schimbat de zeci de ori consumabilele uzuale, ca la orice altă mașină, dar și amortizoare, planetare, injectoare, ambreiajul si chiar alternatorul. Dar majoritatea elementelor sunt cele originale, inclusiv arcurile pe spate, puntea, eșapamentul, tot ce ține de servodirecție, instalație de aer condiționat și chiar electromotorul”, a spus proprietarul pentru 4tuning.ro.

O echipă de reprezentanți Dacia au mers la Slobozia și au verificat mașina. Aceștia au confirmat că spusele șoferului sunt reale.

Logan