EuroNCAP a implementat noi reguli de testare – Audi TT obține 4 stele, Opel Vivaro/Renault Trafic au primit 3 stele

EuroNCAP a publicat astăzi rezultatul primelor teste de siguranță organizate în 2015. În cadrul acestei sesiuni au intrat trei modele noi, și anume: Audi TT, Opel Vivaro și Renault Trafic.

În plus, organizația independentă are noi criterii de testare, mult mai drastice care, cu siguranță, vor penaliza multe modele. Noile teste includ: impactul frontal cu o barieră capabilă să acopere întreaga lățime a mașinii, impactul lateral cu un dispozitiv de dimensiuni mai mari și cu o masă crescută și impactul lateral cu un stâlp aflat la un unghi oblic.

Mai mult decât atât, pentru ultimele două probe se folosește noul manechin WorldSID, care conform oficialilor EuroNCAP oferă rezultate mai apropiate de realitate. În ceea ce privește testele de impact cu pietoni, acestea s-au înnăsprit. Astfel, viitoarele rezultate obținute de modelele testate de EuroNCAP nu vor fi comparabile cu cele obținute în anii trecuți.

Dar să revenim la primele rezultate furnizate de EuroNCAP în 2015. Audi TT reușește să obțină 4 stele, în timp ce frații de platformă Vivaro și Trafic se laudă cu 3 stele.

Audi TT a primit 81% pentru protecția pasagerilor adulți, 68% pentru protecția copiilor, 82% pentru protecția pietonilor și 64% în dreptul capitolului sisteme de siguranță.

În ceea ce le privește pe Opel Vivaro și Renault Trafic era normal ca rezultatele să fie identice. Ambele au primit 52% pentru protecția pasagerilor adulți, 91% pentru protecția copiilor, 53% pentru protecția pietonilor și 57% pentru prezența sistemelor de siguranță.

Sursa | EuroNCAP