Hennessey Venom GT Spyder a devenit cea mai rapidă decapotabilă din lume (+Video) UPDATE: Povestea din spatele acestei reușite

Update: Oficialii Hennessey au publicat un clip video din care învățăm cum a reușit Venom GT Spyder să bată recordul de viteză pentru decapotabile. Vă invităm să luați popcornul și să vă aștezați cât mai comod în fotoliu. Urmează o poveste de succes.

12.04.2016

Hennessey Performance aniversează 25 de ani de la înființare, iar pentru a sărbători așa cum se cuvine frumoasa vârstă, americanii au vrut să facă ceva ieșit din comun. Și au reușit.

Aceștia au adus pe pistă un Hennessey Venom GT Spyder și au stabilit un nou record pentru cea mai rapidă decapotabilă din lume. La volanul vehiculului s-a aflat Brian Smith, directorul Ford Performance Racing School. Acesta a reușit să ruleze cu 427,4 km/h și să detroneze recordul deținut de Bugatti Veyron Super Sport Vitesse.

Sub capota lui Hennessey Venom GT Spyder se află un motor V8 biturbo de 7,0 litri care produce 1.451 CP și 1.744 Nm. Resursele sunt puse în valoare cu ajutorul unei transmisii manuale cu șase trepte. Accelerația de la 0 la 96 km/h are loc în mai puțin de 2,4 secunde.

Pentru a celebra noul record de viteză, Hennessey va oferi și o versiunea specială, denumită Venom GT Spyder World Record Editions. Doar trei astfel de mașini vor fi produse, iar prețul unui exemplar va fi de 1,3 milioane de dolari.

“Am crezut că acesta este modul special prin care celebrăm 25 de ani în care facem din mașini rapide, mașini și mai rapide”, a declarat John Hennessey.

Adaugă un comentariu