Întrunirea Națională Dacia Clasic – Pe 9 mai veți putea admira o Dacia 1300 de competiție, trei Dacii 1300 de Miliție și o Dacia Shifterossa

Anul acesta, pe 9 mai, în Piața Sfatului din Brașov, va avea loc Întrunirea Națională Dacia Clasic. Peste 60 de automobile produse la Mioveni și venite din toate colțurile țării se vor aduna în centrul orașului de sub Tâmpa pentru a celebra într-un mod plăcut.

Cele mai multe vehicule prezente vor fi Dacia 1300, model care în anii ’70 făcea furori. Produsă până în 1981, 1300 va rămâne un simbol puternic al națiunii noastre.

La evenimentul de pe 9 mai și-au anunțat prezența și câteva modele rare. Vorbim despre o Dacia 1300 de competiție. Vehiculul în cauză a fost fabricat în 1972, iar mai apoi a fost restaurat de pilotul brașovean Dan Spuderka și tranformat într-un model de raliu.

intrunirea nationala dacia clasic (7)

Tot la Brașov, fanii modelelor Dacia vor putea admira trei exemplare 1300 de Miliție. Mașinile sunt echipate cu toate dotările acelor vremuri, inclusiv stație și girofar, iar proprietarii vor veni îmbrăcați în costum de milițian.

intrunirea nationala dacia clasic (4)

Am păstrat pentru final Dacia Shifterossa, un vehicul extrem de rar, dezvoltat pentru a fi exportat în Marea Britanie.

Adaugă un comentariu